El Teatre Comarcal de Solsona va acollir la catorzena Nit de l'esport del Solsonès, una gala que com cada any intenta reconèixer els èxits dels esportistes de la comarca. L'acte, organitzat pel Consell Comarcal del Solsonès, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Esportiu del Solsonès, va aplegar una gran quantitat de públic i esportistes, a més del Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, la diputada provincial, Maria Antònia Pubill i l'ara Secretària de l'Euroregió, Mireia Canals.

L'atleta Sancho Ayala va rebre el premi màster gràcies a proclamar-se campió d'Espanya de 10.000 metres, de 5 quilòmetres pista, subcampió de 1.500 metres a Huelva i tercer als campionats d'Espanya de clubs en la categoria veterans; sense oblidar els seus triomfs en les curses populars, com la Mitja Marató de Sitges i Balaguer, entre d'altres.

Per tercer any consecutiu es va fer entrega del premi popular, que s'atorga a través de la votació dels ciutadans. Els candidats ere l'Agrupació Excursionista Ja Arribarem Club, el Centre Excursionista del Solsonès, el Futbol Base Solsona-Arrels i el Motor Club Solsonès. Després d'obtenir un 55% de les votacions, el guardó va ser atorgat al Futbol Base Solsona-Arrels.

Set esportistes d'alt nivell

En la categoria d'esport d'alt nivell, la més esperada, fins a set solsonins van haver de passar per l'escenari. Per primera vegada, el Club Taekwondo Solsona va ser present a la Nit de l'Esport, amb Alexandeo Ionita, tercer classificat del Campionat de Catalunya Promoció Infantil; Jorge Monteagudo Da Silva, tercer classificat del Campionat de Catalunya i d'Espanya en la modalitat de Hapkido; i Amina Sahli Khazzam, tercera classificada del Campionat de Catalunya Promoció Infantil. Com a quart premiat, es va guardonar el pilot Miquel Pujol, Campió d'Espanya d'Enduro en la categoria Trofeu Júnior i tercer de Catalunya. Joan Rodríguez, esportista de descens en BTT, rebé un reconeixement per haver quedat tercer classificat en la categoria elit en el campionat DH Challenge a nivell nacional. El penúltim guardonat va ser Ferran Moreno, tercer en la prova d'eslàlom al campionat de Catalunya Alpí U16 i per finalitzar la categoria d'esport d'alt nivell es va donar un reconeixement a Aleix Vila i Marc Roca, campions del trofeu júnior Open de Catalunya de ral·li d'asfalt.

Fora de concurs Emili Quesada i Gavilan, del Club Bitlles Solsona, van rebre la menció especial d'aquesta edició, una categoria que, per novè any consecutiu reconeix la tasca dels clubs i esportistes que no estan inclosos en cap categoria. Pel que fa al premi premsa va ser atorgat a Antoni Márquez, per la seva important i acurada difusió dels esports socials. Per acabar la gala l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i el president del Consell Comarcal, Joan Solà, van fer entrega d'un record commemoratiu al Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, com a mostra d'agraïment per acompanyar-los en la catorzena Nit de l'Esport del Solsonès.