El pivot català Pau Gasol va tornar a completar un gran partit però no va poder evitar la derrota dels Chicago Bulls davant els Golden State, el millor equip de la Conferència Oest amb només dues derrotes encaixades en 19 partits.

Els Chicago Bulls no acaben de rutllar. L'equip de Pau Gasol encaixa una mitjana de 100 punts per partit i només ha guanyat cinc dels últims deu partits, una estadística molt pobre per un equip cridat a liderar la conferència. L'última derrota va arribar contra els Golden State Warriors per 102-112. El gran protagonista sobre a pista va ser l'aler Draymond Green que va aportar 31 punts, la seva millor marca com a professional i va guiar els Warriors a la seva dotzena victòria seguida.

Pau Gasol, que va acabar amb 22 punts i 20 rebots, va estar poc recolzat pels seus companys i només Joakim Noah i Jimmy Butler van saber mantenir el tipus.

Crida antiracista de Rose

A qui van trobar faltar els Bulls va ser Derrick Rose, que va ser el centre d'atenció de la jornada però no pel seu joc sinó per una protesta social. El base va saltar al United Center amb una samarreta que hi posava "I can't breathe" (no puc respirar), en al·lusió a Eric Garner, l'home afroamericà que va morir el juliol passat a mans de la policia de Nova York.

En la resta de la jornada els Houston Rockets van vèncer 100-95 als Phoenix Suns malgrat la baixa per lesió de Dwight Howard. També van jugar els vigents campions, els Spurs de San Antonio, que van aconseguir el novè triomf dels últims deu partits, en imposar-se amb facilitat 123-101, als Timberwolves de Minnesota.