Leo Messi segueix col·leccionant triplets, com el signat davant l'Espanyol (5-1) ahir a la tarda. L'astre argentí va exercir, com és habitual, d'assegurança de vida del Barcelona per aixecar per als seus un partit que se'ls havia complicat de valent després del 0-1 de Sergio García. Una altra vegada Messi. I ja el Barcelona ha perdut el compte de les vegades que en un partit travat en què no li surt res apareix el seu àngel de la guarda per desembussar-lo amb el seu idíl·li amb el gol.

El Barcelona es va trobar una molt bona versió de l'Espanyol, que primer va pujar la línia de defensa per pressionar la sortida de la pilota dels barcelonistes i, amb el gol a favor, al quart d'hora, va fer un pas enrere, va tancar els espais pel mig del camp i va oferir les bandes, encara que ni Alba ni Alves van fer jugades de mèrit.

Tot i que la pilota va estar gairebé sempre sota el domini de l'equip de Luis Enrique, l'Espanyol va muntar contraatacs amb facilitat i va generar perill en els primers minuts. No s'ho va pensar ni un segon cap jugador espanyolista per llançar la pilota en llarg i buscar Caicedo o el sempre inspirat Sergio García per comprometre Mascherano o Piqué, dubitatius en algunes accions.

La primera ocasió clara la va embastar l'Espanyol en el minut 8, quan Sergio, des de la banda, va enviar una pilota enverinada que Caicedo podia haver rematat a gol, però Alba es va creuar el just per desbaratar l'acció. Dos minuts després, Xavi va demanar penal en una acció en què Álvaro va relliscar i es va interposar en la trajectòria del barcelonista, que va caure a terra. L'Espanyol va signar el seu gol al minut 13, en una acció en què Caicedo va posar ímpetu per robar la pilota a Busquets al centre del camp, Sergio García la va recollir, la va conduir amb criteri i, davant la passivitat de Piqué es va internar dins l'àrea per enviar-la al fons de la xarxa (0-1).

A partir d'aquell moment, Sergio González va enviar als seus enrere per enfortir l'espai de creació del Barça i amuntegar jugadors per impedir que Messi, Xavi, Rakitic o Luis Suárez disposessin de metres per rebre i pensar. El Barcelona va entrar en un carreró sense sortida, on el seu futbol no tenia ni perill ni intenció, mentre que l'Espanyol, com en una acció en el minut 27, intentava fer saltar la banca en un altre contraatac, en el qual un nou error de Busquets va posar en franquícia en les botes de Sergio García el segon gol, que no va arribar després d'un fluix remat del davanter visitant.

Messi, en qui va tornar a confiar el Barça la seva sort, va enviar una pilota al travesser després d'una falta directa a la mitja hora, mentre que un minut després una rematada de cap de Piqué va obligar Casilla a intervenir. El gol de l'astre argentí s'olorava, després que al minut 33 fes entremaliadures amb regats a tort ia dret, però el jove Eric es va llançar hàbilment a terra per neutralitzar el xut final.

En tram final de la primera part va ser de gran intensitat, amb dues rematades seguides d'Alba, amb intervenció en una de Casilla, una escapada en solitari de Víctor Sánchez cap a la porteria de Bravo, que el xilè va desbaratar amb els peus en llançar-a terra, i una acció de Messi marca de la casa, al 45, que va acabar en gol (1-1), en armar l'esquerra després d'anar buscant el forat per on ficar la pilota des de fora de l'àrea. Admès per Luis Enrique i Sergio al final del partit: va ser un gol clau.

El segon temps es va posar en marxa de forma elèctrica i els barcelonistes, sabedors del cop moral que havia representat l'empat a un en l'últim sospir del primer temps, van sortir a menjar-se al seu rival, i en pocs minuts ho van aconseguir. Al 48, el Barça va reclamar un nou penal, en aquesta ocasió en una càrrega d'Eric Neymar que va enviar al barcelonista a terra. Al minut següent, una passada de Suárez a la frontal la va recollir Messi, que després de superar un rival, va enviar una pilota col·locada al pal a la qual Casilla no va poder arribar (2-1).

Noquejat l'Espanyol, es va veure superat i desbordat per un Barça que en volia més, i en el minut 54, després d'un llançament de córner, Piqué va rematar de cap a gol (3-1). La clatellada que estava rebent l'Espanyol en pocs minuts va deixar a l'equip de Sergio González sumit en la depressió, després d'haver fet una bona feina en el primer temps, haver-se avançat en el marcador i, fins i tot, haver-se pogut posar 0-2 si Víctor Sánchez hagués arribat amb més oxigen i força en un contraatac en solitari. El Barcelona va aprofitar el moment de decaiguda del rival per liquidar el partit amb dos gols més, el de Pedro (4-1) després d'una acció en solitari i un altre de Messi, el seu tercer de la nit, en acabar una conducció en solitari amb ajuda d'una paret final amb Alves.