Jugadors com Denis Suárez i Gerard Deulofeu, ambdós cedits al Sevilla, o futbolistes del planter ara al filial, com Adama, Samper, Sandro o el mateix Munir, són els que podrà incorporar el FC Barcelona l'estiu que ve si es vol reforçar. També poden ser solucions d'emergència la renovació del contracte del brasiler Alves o que Montoya no acabi marxant del club, tot i les ganes que té de fer-ho.

El motiu, que el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport va ratificar ahir la sanció imposada als blaugrana per la FIFA d'estar dos períodes (aquest hivern i l'estiu que ve) sense poder fitxar per irregularitats en la contractació de jugadors estrangers menors d'edat.

Aquesta situació, que en el seu moment va ser denunciada per l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, com una "mà negra" que volia anar contra l'entitat, ha anat adquirint un altre to després que el mateix dirigent acceptés mesos després que el club "havia comès alguns errors administratius" en la contractació de futbolistes menors de 18 anys, que anaven en contra de l'article 19 del Reglament sobre l'Estatut i la Transferència de Jugadors.

Zubizarreta, en la corda fluixa

La impossibilitat de fitxar jugadors després de la sanció imposada per la FIFA en primer terme, ja es va cobrar en el seu moment els càrrecs de dos executius, com són Albert Puig i Guillermo Amor, que ja no són al club. Encara que la sanció en ferm d'ara podria passar factura fins i tot a la directiva, després que algunes enquestes destaquin que la majoria de socis volen que Bartomeu convoqui eleccions properament, i que no esgoti el seu mandat fins al 2016. També s'ha assenyalat la figura d'Andoni Zubizarreta com a dels responsables i el seu futur al davant de la direcció esportiva de l'entitat blaugrana penja d'un fil.