El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha anunciat l'avançament electoral per a l'estiu que ve, un any abans del previst, per rebaixar "la tensió" existent entorn de l'entitat blaugrana.

En una compareixença de premsa, Bartomeu, que es va fer càrrec del club al gener del 2014, ha justificat la decisió en la necessitat de "rebaixar la tensió que viu el club, una tensió desproporcionada i que no s'ajusta a la realitat".

Les eleccions estaven previstes per al juny del 2016, que és quan es complia el mandat electoral de Sandro Rosell, guanyador dels últims comicis electorals celebrats el 2010.

Després de la dimissió de Rosell, al gener del 2014 arran del cas Neymar, Bartomeu va prendre el comandament de la presidència com a vicepresident primer, tal com permeten els estatuts de l'entitat.

Bartomeu, qui ha confirmat que es presentarà en les pròximes eleccions, ha assegurat que la intenció de la seva junta directiva era esgotar el mandat, però no ha estat possible.

"El club necessita estabilitat i que els mandats es compleixin. Aquestes últimes setmanes, el nivell de tensió no és l'adequat. No canviarem res del nostre programa. Crec que la tensió existent no s'ajusta a la realitat", ha comentat.

Ha comentat Bartomeu que la decisió sobre l'avançament electoral l'ha pres a títol personal, però l'ha compartit amb els seus companys de junta.

"Ens presentarem a la reelecció. Crec que les coses estan anant bé. Les coses són molt positives", ha assegurat Bartomeu, qui ha explicat que des de la junta directiva s'ha fet sempre autocrítica sobre la gestió realitzada i existeix un debat.

No ha volgut revelar la data electoral exacta i ha comentat sobre això que se seguiran "els passos que marquen els estatuts" del club.

Mentrestant, Bartomeu ha dit que continuarà exercint com a president de l'entitat. "El club no es paralitza. En aquest mes de gener hem de decidir-nos per l'empresa que es quedarà amb els nostres drets de televisió per a la temporada 2015-16 i també es produiran converses amb patrocinadors com amb Nike", ha dit.

"Sempre farem el millor per al Barça i quan comencem la campanya electoral ja explicarem més coses sobre el futur. Les accions les realitzarem amb tota la força del Barça", ha comentat.

L'objectiu fins a final de temporada és que tot el barcelonisme s'esforci a ajudar l'equip, segons ha assegurat Bartomeu, qui insisteix que "és necessari rebaixar la tensió per centrar-nos en l'equip".

Bartomeu ha revelat que la decisió d'avançar les eleccions l'ha pres avui mateix. "Ens hem reunit (tots els directius) i hem parlat. Tots tenim la mateixa sensació i avançar un any les eleccions és donar equilibri a l'entitat i a l'equip", ha reiterat.

"A partir d'ara seguirem treballant, tenim molts projectes per decidir fins a final de temporada. En la campanya explicarem als socis el que volem fer amb vista al futur", ha dit Bartomeu, qui ha confirmat que no ha parlat amb Rosell sobre l'avançament electoral.

Ha admès que no s'ha sentit pressionat pels socis per prendre aquesta decisió. "L'important és que ells sentin que el club és seu, que percebin que ells decideixin i que tots ens sentim propietaris del mateix", ha afegit.

Creu el president del Barça que els socis no estan descontents per com està el club en l'actualitat, al contrari: "Estan contents perquè s'adonen que l'economia funciona i perquè existeix un projecte patrimonial (el de l'Estadi)".

Amb vista als comicis electorals, a més de Josep Maria Bartomeu, ja han anunciat la seva intenció de presentar-se l'empresari Agustí Benedito, segon en les passades eleccions, així com Jordi Farré.

El favorit en totes les enquestes és l'expresident Joan Laporta, qui de moment no ha confirmat expressament les seves intencions.