El Camp Nou viurà aquest vespre un referèndum, el segon en pocs dies, entre Leo Messi i Luis Enrique, a més en un partit transcendent entre el Barça i l'Atlètic de Madrid en la carrera per la Lliga, amb els dos igualats en la segona plaça i en persecució del lideratge del Reial Madrid. Després de l'episodi viscut a Anoeta i que es fessin públiques les desavinences entre l'estrella de l'equip i l'entrenador després de la derrota a Sant Sebastià, la marxa d'Andoni Zubizarreta i la convocatòria electoral, el Camp Nou es pronunciarà avui en un partit d'alt voltatge.

El barcelonisme hi tindrà la paraula. És el moment que, en un partit del màxim nivell, l'equip tregui el millor de si mateix per no començar a complicar-se el seu futur de la lliga, una setmana després d'haver deixat escapar una gran oportunitat amb la derrota del Reial Madrid a València. Serà el primer partit en què es podrà temptejar entre els aficionats la decisió del president Bartomeu de convocar eleccions per a l'estiu que ve i demostrar si la decisió adoptada, com va assegurar el dirigent, rebaixa la tensió ambiental.

En contrast, l'Atlètic ha iniciat el 2015 amb força. En L'1-4 a San Mamés amb el qual va acabar l'any li ha donat continuïtat amb dos triomfs, un 3-1 al Llevant a la lliga i un 2-0 al Madrid en la Copa del Rei, i amb un pas endavant en el campionat, en què va atrapar al Barça i es va acostar al lideratge del conjunt blanc. Els matalassers arriben al Camp Nou per enfrontar-se a un Barça contra el que l'any passat hi van jugar sis partits, amb un balanç d'un triomf i cinc empats (l'últim, el 17 de maig de 2014, els va permetre sentenciar el títol de lliga).

Luis Enrique no podrà comptar amb Xavi i té el dubte de Mathieu, però la principal incògnita és saber quin dibuix tàctic utilitzarà. En els partits grans ha variat el seu sistema, sent el 3-4-3 que va plantejar contra el PSG el que li va donar millor resultat. Per la seva banda, Simeone recuperarà tota la seva alineació tipus de les setmanes més recents després de les rotacions del partit de Copa contra el Madrid. Així, s'espera el retorn a la titularitat del davanter Mandzukic, els centrecampistes Arda Turan i Tiago, els laterals Juanfran i Siqueira i el porter Moyá.

Premi per a Messi

El partit d'avui tindrà com a mínim una noticia positiva per Messi, i és que l'argentí rebrà el premi al màxim golejador de la història de la lliga. Immers en diferents polèmiques en els darrers dies, Messi intentarà mostrar la seva millor versió i fer honor al premi que rebrà.