L'organització de la Copa del Món d'esquí de muntanya va desqualificar ahir el ceretà Kilian Jornet en la primera prova individual puntuable celebrada a Puy Saint Vicent, a França. La desqualificació va venir donada per un mal gir en una dels descensos. Degut a això, Kilian Jornet, que va entrar segon darrera del desconegut jove esquiador alemany Anton Palzer (21 anys), no puntua en aquesta primera cursa.

"Ha estat una pena. M'he trobat molt bé durant tota la carrera però en la darrera baixada, abans d'arribar a meta, m'he confós i he baixat per un tram que no era el marcat i en conseqüència m'han penalitzat amb la desqualificació. Hauré de lluitar fort en totes les proves que queden per poder intentar aconseguir un bon resultat a la classificació", va declarar Kilian Jornet. Un altre català, Marc Pinsach van finalitzar setè.

Entre les noies, la història continua igual que en les darreres temporades amb una nova victòria de la francesa Laetitia Roux.

Avui es disputa la prova esprint i dilluns en la carrera vertical, una pujada tècnica de 620 metres de desnivell positiu.