Tot i que Luis Enrique va voler treure ferro ahir al partit d'aquesta nit dient que només es juguen l'accés a unes semifinals i que no es decideix cap títol, el fet cert és que el Barça juga la primera final de la temporada al Vicente Calderón. Ho és, perquè perdre per més d'un gol o fer-ho per 1-0 i caure a la pròrroga o als penals suposaria deixar escapar el primer trofeu de la temporada. Superar aquest tràngol, en canvi, deixaria el camí molt aplanat cap a la Copa del Rei, sense l'Atlètic, ni el Reial Madrid a l'horitzó.

Per aconseguir superar els matalassers, el tècnic asturià va dir ahir que sortiran a guanyar el partit, no a defensar l'avantatge, i va deixar caure que podria introduir canvis a l'alineació habitual dels últims partits importants. Aquests podrien ser al mig del camp perquè, malgrat que l'entrenador ho va negar, Rakitic s'entrena amb una protecció al genoll esquerre i ja va descansar a Elx.

Escenari semblant

Luis Enrique va afirmar que "no crec que el partit canviï molt respecte dels anteriors. La nostra intenció serà sortir a guanyar des del primer minut". El tècnic blaugrana espera que el seu equip sigui capaç de desarticular la pressió i passió desbordada sobre el Barça en els primers instants del partit, on un error podria equilibrar l'eliminatòria i generar dubtes en el quadre blaugrana. "En els dos últims partits han tret d'inici i han generat perill. És una de les seves peculiaritats. Esperem un partit intens des del començament. La seva pressió és una de les qualitats, i també aclaparar-nos", va dir Luis Enrique, a més de reconèixer que el seu equip ha d'evitar concedir al rival accions a pilota parada.

L'entrenador de l'Atlètic de Madrid, Diego Simeone va remarcar que "cal viure cada minut com si fos el darrer del partit. Cal jugar pensant que tenen totes les virtuts que destaquem cada cop que ens enfrontem a ells" i va afegir que "ens imaginem un enfrontament com els que normalment juguem a casa, intentant portar el joc cap allà on més ens convé". Simeone no preveu canvis en l'estil dels blaugranes: "el Barça, històricament té una filosofia de joc i no la canvia". En l'Atlètic de Madrid no sembla que Koke arribi a temps per jugar.