El Baye=rn de Munic va anunciar ahir la mort, diumenge passat, de l'exentrenador alemany Udo Lattek als 80 anys en una residència d'avis de Colònia, on vivia amb problemes derivats de la malaltia de Parkinson. Lattek va ser un dels entrenadors més reconeguts i triomfadors d'Europa durant els anys setanta i vuitanta del segle passat i va dirigir el Barça entre els anys 1981 i 1983.

La seva etapa a Barcelona va començar el 1981, quan va rellevar Helenio Herrera. Va tenir sota les seves ordres jugadors com Bernd Schuster i Diego Armando Maradona. Les relacions amb el primer, però, van ser tempestuoses, i això li va costar ser rellevat per César Luis Menotti. En l'anterior, el Barça va guanyar la Recopa, al Camp Nou, contra l'Standard de Lieja (2-1) i va estar a punt de fer el mateix amb la lliga. Tenia cinc punts d'avantatge quan faltaven sis partits, però va deixar escapar el títol.

En el seu historial hi ha un total de quinze grans campionats, entre els quals una Copa d'Europa amb el Bayern de Munic (73-74), vuit lligues alemanyes, tres Copes i una Copa de la UEFA. Va dirigir els grans Bayern i Borussia Mönchengladbach dels anys setanta i, després de deixar el Barça, va tornar al Bayern i va ser director esportiu del Colònia. També va ser cap de redacció de Sport Bild.