Els ceretans Gemma Arró i Kilian Jornet van ser cinquena i setè, respectivament, en les curses per equips dels Mundials d'esquí de muntanya que es disputen aquests dies a Verbier (Suïssa). Jornet aspirava a la seva tercera medalla, després dels ors en el quilòmetre vertical i en la cursa individual, però va quedar lluny d'aquestes posicions.

Més sort va tenir Gemma Arró, que va ser cinquena en companyia de la basca Nahia Quincoces. Van fer un temps de 2.45.00 i van arribar nou minuts més tard que les que van obtenir la medalla de bronze, les catalanes Marta Riba i Mireia Miró. La cursa va ser guanyada per les franceses Axelle Mollaret i Laetitia Roux, les grans favorites, davant de les suïsses Maude Mathys i Séverine Pont.

No tan lluny

Pel que fa a Jornet i Pinsach, el setè lloc fa que es vegin moltes parelles davant seu, però la realitat és que el podi va ser a menys de quatre minuts de diferència. El triomf va ser per als italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, que van arribar poc més d'un minut i mig abans que els francesos Xavier Gachet i William Bon Mardion, que segurament eren els grans favorits. Tercers van ser els també italians Robert Antoniolo i Michelle Boscacci, a 2.37. Jornet i Pinsach van entrar a 6.22. La segona parella de la federació espanyola va ser la formada per Nil Cardona i Miguel Caballero, que van ser dotzens.

Avui es tanquen els Mundials de Verbier amb la cursa de relleus. Jornet i Arró hi tornaran a participar amb la intenció de fer l'últim esforç i aconseguir tornar amb una altra medalla.