La FIFA va proposar ahir que el Mundial de Qatar 20122 es disputi a l'hivern entre final de novembre i fins als últims dies de desembre, una proposta a la qual ràpidament va donar suport la UEFA però no l'Associació Europea de Lligues Professionals (EPFL), entre les quals hi ha la LFP i la Premier, ja que consideren que "causarà un gran dany en el desenvolupament de les competicions domèstiques"

La proposta de disputar el Mundial del 2022 durant els mesos d'hivern ve d'un grup de treball de la FIFA que elabora el calendari internacional de partits per al període 2018-2024. Segons aquest, "atès que els Jocs d'Hivern 2022 es disputaran del 4 al 20 de febrer, que el mes de ramadà comença el 2 d'abril del 2022 i que les condicions constants de calor a Qatar duren de maig a setembre, l'única opció efectiva és la finestra de novembre-desembre", assenyala la FIFA en un comunicat.

Les principals lligues europees hi han mostrat el seu absolut desacord. Javier Tebas, president de la LFP, va afirmar que "les lligues i clubs europeus es reafirmen en la seva posició de celebrar el Mundial al mes de maig, període acceptable per raons meteorològiques".