L'entrenador de la selecció argentina i extècnic del Barça, Gerardo Tata Martino, va concedir ahir una entrevista al portal Fifa.com on va defensar l'autocrítica realitzada per ell mateix després del seu pas pel Barça i va reconèixer haver tingut dificultats en la rotació de l'equip.

Martino va assenyalar que el vestidor de l'Argentina i del Barça "són similars quant a les qualitats dels futbolistes, però varien les condicions", ja que en el club català "es competeix en intervals curts i el tècnic acaba descobrint-se ràpid davant el planter". Segons el tècnic de Rosario, "un fa rotacions perquè tots els jugadors se sentin còmodes i motivats, però això se'n va en orris en el primer partit important: aquí el jugador diu 'la realitat és aquesta, la rotació és bona, però en els partits crucials, l'equip serà aquest'", va admetre l'exentrenador blaugrana.

En ser consultat sobre l'autocrítica que va fer en abandonar la banqueta culé després de la temporada 2013-2014, va assegurar que tracta "de ser autocrític en tot" i que, si troba errors, no està disposat a disfressar-los. "En el cas del Barça la diferència és que ho comento públicament. Altres potser fan el mateix, però prefereixen callar", va afegir Martino.

Cal recordar que el mes de desembre Martino va explicar en una entrevista no haver aportat "res" ni al Barça ni a Messi, i haver "comès errors garrafals" durant el seu pas per Barcelona.

Entrenament en dia de festa

Fins a cinc jugadors del Barça, entre els quals Leo Messi, es van entrenar ahir malgrat que el tècnic de l'equip Luis Enrique havia donat festa a tota la plantilla. Mas-cherano, Alba, Piqué i Ter Stegen, encapçalats per Messi, van anar fins a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per començar a preparar el partit de demà contra el City.