El vallesà Dani Pedrosa va ser intervingut quirúrgicament ahir "amb èxit" a Madrid per solucionar els problemes de síndrome compartimental que presentava a l'avantbraç dret des de fa un any i que condicionaven el seu rendiment a la moto. L'operació, dirigida pel traumatòleg Ángel Villamor, va durar dues hores, durant les quals "s'han disseccionat i extirpat les fàscies musculars [el teixit que envolta el múscul i que li dóna forma] que causaven els problemes al pilot", segons va informar l'equip mèdic responsable de l'operació.

Pedrosa podria rebre l'alta avui i, si el postoperatori transcorre amb normalitat, se sotmetrà durant els propers dies a un protocol de recuperació personalitzat d'entre quatre i sis setmanes. De moment, no hi ha data per al seu retorn a la competició.

Villamor, que avaluarà durant el període de baixa mèdica la progressió del pilot, va qualificar l'operació de tècnica microquirúrgica, amb lents microscòpiques i anestèsia local, de "complicada i agressiva". Va explicar que "s'han revisat les fàscies musculars, que es trobaven hipertrofiades i engrossides, la qual cosa suposava un estrangulament muscular. Han estat disseccionades i extirpades. Aquestes eren les que originaven dolor i cansament immediat".