El Barça va comprovar ahir que la lliga no va quedar sentenciada després del clàssic. Li queden nou partits alguns dels quals, com al camp del Sevilla, de l'Espanyol o de l'Atlètic de Madrid, prometen ser complicats com el d'ahir a Vigo. Els blaugrana no són un equip brillant en el seu joc, més aviat intenten explotar l'efectivitat. Ahir, amb una primera part fluixa i una segona més reeixida van tornar a treure partit de la pilota parada. Mathieu, que ja va anotar contra el Madrid, va tornar a ser l'heroi. Es mantenen els quatre punts per afrontar setmanes de vertigen.

Luis Enrique va apostar aquest cop per Rafinha i Iniesta per acompanyar Busquets al centre del camp. El brasiler ocupava el lloc de Rakitic en la zona en què hi solen haver les rotacions. A davant, la tripleta de sempre abans d'una primera part en què Neymar va ratificar les males sensacions dels últims partits. Perquè el Celta va sortir amb les idees clares, pressionant els jugadors necessaris i volent tenir la pilota. El Barça, per la seva banda, va abusar durant els primers 45 minuts de la idea del contraatac, amb possessions curtes i amb poc perill sobre la porteria de Sergio Álvarez.

Domini del Celta

El domini en els primers deu minuts va ser gallec i Nolito i Larrivey el van culminar amb la primera aproximació, que va acabar amb rematada de l'argentí que va aturar Bravo. Poc a poc, el Barça es va anar traient el domini del damunt i al minut 12 va arribar gairebé l'única aproximació, Messi, que no va fer gran cosa més durant aquesta fase, va fer la diagonal habitual, va xutar en bona posició, Sergio va rebutjar i Neymar, amb tot a favor, va disparar fora. Tret d'aquesta aproximació i de dues accions de Suárez, en una de les quals va reclamar un penal que no era, res més del Barça en atac.

Per contra, el Celta jugava amb sentit, pressionant uns Busquets i Iniesta lents i fent uns últims vint minuts primorosos. Van començar amb una internada de Nolito, que va centrar malament després de deixar Alves en evidència. Al minut 28, una errada del brasiler va deixar una pilota dividida entre Nolito i Bravo, El davanter es va avançar però el porter va tocar la pilota amb el peu. No era penal, però sí un altre avís. L'equip visitant no sortia del seu camp i la millor ocasió visitant va arribar al 41, quan Orellana va centrar de primeres una passada de Nolito i Larrivey es va precipitar i va disparar alt.

Millora a la represa

El Celta va entrar a la segona part excessivament cansat. L'esforç de l'equip de Berizzo s'havia de notar i va estar a punt de demostrar-ho Neymar, però el col·legiat li va anul·lar un gol per fora de joc que no era. La pressió viguesa ja no era tan insistent i Messi ja apareixia més. L'argentí va tenir dues bones arribades que no van ser exitoses per errada pròpia i per la intervenció de Jonny.

Veient com anava la cosa, Luis Enrique a fer entrar Xavi al camp i el control encara es va fer més gran. El toc va aparèixer i va culminar amb una clara ocasió d'Alves, que amb tot a favor va disparar massa alt. El Barça no aprofitava els minuts d'inspiració i el Celta va avisar amb un xut d'Hugo Mallo i amb una pilota llarga a Charles que va salvar Piqué. Va ser abans del gol. Falta lateral per mans de Cabral que llança Xavi i que remata de manera inversemblant de cap Mathieu a l'escaire.

Fins al final, el Barça va voler controlar i va poder sentenciar amb una acció de Messi, però després de l'expulsió d'Orellana va patir encara fins a l'últim instant, en què Busquets va haver de salvar una rematada de Nolito que hauria significat un empat gens injust, però sí dramàtic.