L'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, ha assegurat que el seu equip farà l'impossible demà en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el FC Barcelona, però ha recordat: "estem amb un 3-0 davant el millor equip dels últims quinze anys".

"El primer que hem de fer és defensar i després ja veurem com marquem, però primer és saber defensar-nos, perquè aquest Barça és un dels millors equips al contraatac", ha indicat en una sala de premsa plena de gom a gom a l'Allianz Arena, on demà sortirà el primer finalista per a Berlín.

El preparador del Bayern creu que el seu equip podrà competir contra els blaugranes "si monopolitzem la pilota i creem ocasions, més que les que vam aconseguir a Barcelona, perquè amb prou feines en vam crear", ha subratllat.

Guardiola ha negat que en el partit de demà estigui en joc el seu prestigi, després d'haver caigut ja la temporada passada en les semifinals contra el Reial Madrid.

"Al Barça vaig donar el millor. Per a alguns va ser suficient, per a d'altres, no. Aquí estic donant el millor. Caldrà preguntar a llegendes, experiodistes i moltes gent si és suficient. Estic content si la meva relació amb els jugadors és bona i si juguem bé al futbol", ha relatat.

Guardiola, que ha realitzat com és habitual la conferència en quatre idiomes (espanyol, català, anglès i alemany), ha dit que se sent satisfet per haver arribat a la semifinal amb el seu equip, la sisena de la seva carrera i que demà, malgrat el gran desavantatge "intentarem fer el que puguem. Primer, defensar, i després a veure com ve el partit".

Quan se li ha preguntat si té fe en els seus jugadors, Guardiola ha assenyalat: "Sóc realista. És diferent el 3-0 de Barcelona que el 3-1 que vam encaixar a Porto. És un desafiament i un estímul. En la Bundesliga estem acostumats a un futbol d'anada i torni, però contra el Barça això és molt perillós. En l'anada, quan vam perdre l'ordre, ens van marcar".

"No podem sortir a marcar a la desesperada. Som bons, però el Barcelona és molt bo, i també al contraatac", ha dit el tècnic català, ja en la seva segona temporada en el Bayern.

Ha recordat que les baixes d'Arjen Robben i Franck Ribéry són un factor negatiu, perquè "a més de sumar en el contraatac, són jugadors que a la frontal et regategen dos jugadors i generen espais. Ara tenim una altra qualitat i amb ella afrontarem el partit. Qualsevol entrenador somia arribar a aquests partits amb els millors jugadors".

"No sortirem dient que jo sóc Pep o som el Bayern. A més de cor cal tenir cap. Tenim qualitat per provar-ho i no ens resignem", ha afegit.

En la seva llarga compareixença, l'entrenador del Bayern ha insistit que per damunt de tot el seu equip ha de defensar "molt bé", per respondre "a tots aquells que pensen que el primer que hem de fer és sortir en tromba i atacar".

"Ja ho vam veure l'any passat. Vam sortir amb un 1-0 de Madrid i aquí vam sortir a totes i no ens va anar bé. Primer, defensar molt bé i llavors el partit parlarà pel seu compte", ha precisat el preparador, que desitja que els seus jugadors tinguin una mica més d'intenció contra la meta de Ter Stegen.

"M'agradaria fer joc directe; arribar i marcar. Però la pilota, com més ràpid va, més ràpid torna. I els atacants del Barcelona són molt forts. S'ha convertit en el millor equip al contraatac. Al bon joc que practica, li han afegit el factor del contraatac. Si no ens organitzem, ens penalitzaran. Cal ser pacient", ha advertit.

Josep Guardiola ha desmentit qualsevol contacte amb el City i ha tornat a recordar que ell té contracte amb el Bayern fins a final de la temporada que ve. "Em quedo aquí. Això és tot".