Rafael van der Vaart, holandès que havia jugat al Reial Madrid, va ser presentat ahir a Sevilla com el primer fitxatge del Betis de cara a la propera temporada. Habitual en la selecció holandesa, on ha jugat tres fases finals a l'Eurocopa i dues al mundial, va reconèixer ahir que les dues últimes temporades en l'Hamburg "han estat dolentes", però creu que "em queda encara molt futbol i ho demostraré".

Fill de mare andalusa, el jugador va manifestar que "estic molt feliç de tornar a la millor lliga que hi ha al món i d'estar en un gran club. M'agrada el projecte del Betis". El jugador va sorgir en l'Ajax i, a més dels clubs ja esmentats, també ha estat al Tottenham anglès. "Quan el director esportiu bètic, Eduardo Macià, em va venir a veure em va convèncer ràpidament. Tinc ganes de començar a treballar, vull fer gols i donar assistències als meus nous companys".

El president verd-i-blanc, Juan Carlos Ollero, ha desitjat que "aquí Rafael pugui ser feliç, que jugui bé en benefici de l'equip, l'afició i ell mateix". Eduardo Macià, que va ser a la presentació, va voler donar les gràcies al jugador "per mantenir la seva paraula. Han estat les dues setmanes més difícils que ha tingut com a professional perquè va tenir diferents possibilitats per escollir. Però ha escollit el Betis perquè vol ajudar-nos". Sobre les qualitats de l'holandès, va opinar que "aportarà lideratge i una gran dosi de personalitat. Crec que ens ajudarà molt a créixer gràcies a la gran experiència que té".