Segueix-nos a les xarxes socials:

Lorenzo fa la 'pole' a ritme de rècord

El pilot de Yamaha és el més ràpid en els entrenaments oficials i sortirà davant de Marc Márquez i Valentino Rossi

Jorge Lorenzo (Yamaha) va sentenciar la seva superioritat en els entrenaments per al Gran Premi de la República Txeca de MotoGP de manera espectacular i amb un nou rècord absolut de la categoria en el circuit de Brno. Lorenzo, que en la tercera sessió de proves lliures va marcar un nou rècord del circuit (1:55.476), va tornar a rebaixar aquest temps en la segona volta de la segona classificació (1:55.238), i encara es va convertir en l'únic pilot que va trencar la barrera dels 55 segons per establir un espectacular registre d'1:54.989, que li va adjudicar la segona pole position de la temporada després de l'aconseguida a Jerez de la Frontera. Juntament amb ell sortiran des de la primera línia de la formació de sortida Marc Márquez (Honda) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha).

El català Pol Espargaró (Yamaha) i el britànic Cal Crutchlow (Honda) van ser els que van aconseguir l'accés des de la primera a la segona classificació, quedant fora la Suzuki d'Aleix Espargaró, l'Honda de l'anglès Scott Redding i la Ducati de l'italià Danilo Petrucci. Des de les primeres voltes de la segona classificació i ja amb un pneumàtic tou, Jorge Lorenzo es va posar al capdavant de la taula amb un registre d'1.55.238, davant de Márquez i l'italià Iannone (Ducati), mentre que a Rossi li va costar agafar el ritme ràpidament i, de fet, en tan sols dues voltes va entrar al seu taller a canviar de pneumàtic i en sortir va protagonitzar el setè millor temps.

La millora de Rossi

Dues voltes més tard Rossi va passar a ocupar la quarta posició, a poc més de sis dècimes de segon del seu company d'equip, qui en només dos girs ja havia tornat a establir un nou rècord del circuit per a la categoria, amb un avantatge més que sensible de tres dècimes de segon sobre Márquez, però encara va augmentar la distància en el seu cinquè gir, amb un espectacular 1:54.989. La segona millor classificació de la temporada estava sentenciada a favor de Lorenzo, si bé el pilot de Repsol Honda va quedar a escassament 74 mil·lèsimes de segon i Rossi, una mica més enrere, es va haver de conformar amb completar el traçat a unes tres dècimes de segon darrere del seu company d'equip. En la segona línia de la formació de sortida van acabar els dos pilots de les Ducati, Iannone, quart, i Dovizioso, sisè, amb el britànic Bradley Smith (Yamaha) entre ells.

Íntegrament catalana va ser la tercera línia, amb Maverick Viñales (Suzuki), Pol Espargaró (Yamaha) i Dani Pedrosa (Honda), amb la segona Honda de la formació i sobreposant-se de la millor manera possible a les molèsties i forts dolors del turmell esquerre que es va lesionar divendres en una caiguda, produïda per una avaria mecànica en una de les parts davanteres de la moto.

Prem per veure més contingut per a tu