El Barcelona Lassa s'ha classificat com a tercer del Grup F per als quarts de final de l'Eurolliga al vèncer a la pista del Zalguiris Kaunas (59-66), gràcies a l'actuació de l'escorta Pau Ribas, clau perquè els blaugranes li donessin la volta al partit en la segona meitat.

Ribas, que reapareixia avui després de recuperar-se d'una fasciïtis plantar, ha anotat 14 punts (amb 4 de 4 en triples) després de la represa i ha segellat el passi del seu equip a la ronda següent, on es mesurarà o al Lokomotiv rus o al Panathinaikòs grec.

Que no seria un xoc fàcil per als blaugranes, malgrat que el seu rival no s'hi jugava res, s'ha vist des de l'inici. Dorsey anotaria el 0-2 i aquest seria l'únic avantatge visitant en tot el primer temps.

Els de Xavi Pascual, molt nerviosos en l'arrencada, han perdut tres pilotes en els seus quatre primers atacs -onze pèrdues a la primera meitat- i, a partir d'aquí han anat a remolc durant molts minuts.

Set punts del versàtil Jankunas han permès al Zalguiris obrir una primera bretxa al marcador (14-7, min.6) i només l'energia de Dorsey en els dos taulers ha aconseguit mantenir el Barça endavant.

Dues cistelles de Satornasky i Abrines han aconseguit empatar el partit al final del primer quart (18-18), però els catalans seguien sense trobar-se còmodes en atac.

Motum, Jankunas i un 2+1 d'Ulanovas han tornat els cinc d'avantatge als lituans (25-20, min.14). Per llavors, Navarro anotava l'únic triple visitant en tota la primera meitat. Però els tirs lliures fallats per Dorsey -la seva autèntica creu- i unes quantes pèrdues més han frenat de nou la reacció blaugrana (31-25, min.17).

Seibutis ha aparegut en la recta final d'aquest segon quart per ajudar Jankunas en l'anotació, i els de Kaunas se n'han anat al descans amb sis punts d'avantatge (34-28).

Gairebé tres minuts han tardat els dos equips a anotar en el tercer quart. Un triple de Navarro i un altre de Vecvagars han reactivat el partit, i llavors ha aparegut Satoransky per anotar cinc punts consecutius i avançar per primera vegada el seu equip (37-38, min.25).

No obstant això, el Zalagiris no s'ha rendit. Des de la línia de tirs lliures ha aguantat el tipus, fins que Ribas ha aparegut. Tres triples seus han tancat el tercer quart amb avantatge blaugrana (48-49) i, a partir d'aquí, el Barcelona no s'ha deixat sorprendre de nou.

Vecvagars, també des de la línia de 6,75, ha mantingut amb opcions l'equip de Jasikevicius, però de nou Ribas, amb un altre triple, i Perperoglou col·locaven el Barça sis punts amunt (55-61).

La defensa blaugrana ha fet la resta, davant un Zalguiris que avui només es jugava l'honor d'acomiadar-se de la competició amb una victòria davant el seu públic, però al qual li han fallat les forces al final del partit.

- Fitxa tècnica:

59 - Zalguiris Kaunas (16+18+14+11): Vecvagars (13), Seibutis (10), Ulanovas (7), Vene (4), Jankunas (11) -cinc inicial- Randle (6), Hanlan (-), Vougioukas (4), Motum (4), Sajus (-) i Lekavicius (-).

66 - Barcelona Lassa (16+12+21+17): Satoransky (8), Oleson (-), Perperoglou (5), Doellman (5), Dorsey (12) -cinc inicial- Abrines (6), Navarro (10), Tomic (2), Vezenkov (-), Arroyo (4) i Ribas (14).

Àrbitres: Petri Mantyla (FIN), Tolga Sahin (ITÀ), Tomislav Hordov (CRO). Han eliminat per cinc faltes personals Ulanovas (min.37).

Incidències: Catorzena i última jornada del 'Top-16' de l'Eurolliga disputat al Zalgirio Arena de Kaunas davant 9.090 espectadors.