Segueix-nos a les xarxes socials:

«Em va sorprendre que Pablo Iglesias regalés el meu llibre a Pedro Sánchez»

Carlos Jiménez, periodista i autor del volum «Historia del Baloncesto en España», afirma que «quan el 1998 va guanyar la lliga, tots érem una mica del TDK»

«Em va sorprendre que Pablo Iglesias regalés el meu llibre a Pedro Sánchez»Marta Pich

Carlos Jiménez (l´Hospitalet de Llobregat, 1976) va tenir un ampli auditori a l´Espai Gastronòmic del Kursaal, un centenar de persones als quals va presentar el seu llibre de la història del bàsquet a l´estat espanyol, ben envoltat per quatre capitans del Bàsquet Manresa i per María José Castro, exjugadora del Pryca Manresa. El llibre, que té 677 pàgines i té un preu de 26 euros, es pot comprar enviant un correu a la direcció libro@solobasket.com, al FNAC, a la Casa del Llibre o, també, a través d´Amazon.

Ja hi ha la segona edició, està content de les vendes que fins ara ha tingut el seu llibre? Des que va aparèixer, ha estat protagonista d´alguna anècdota?

Sí, no em puc pas queixar, hem venut uns 1.200 llibres, crec que és una molt bona resposta. Home, la situació més mediàtica i que va ser una sorpresa per a mi va ser que, en una de les reunions per intentar formar govern, el març passat, Pablo Iglesias li regalés el llibre a Pedro Sánchez, el líder del PSOE. Són dos grans aficionats al bàsquet, però sembla que el meu llibre no els va ajudar a pactar...

I vostè, com es va aficionar a aquest esport? De molt petit?

Jo al principi era més de futbol, però vaig anar canviant sobretot per la influència de la família i de la meva mare més en concret, que era una gran seguidora de la Penya. A mi em van enganxar els jugadors que feien espectacle com el Ricky Winslow o David Russell, amb les seves esmaixades. Als 15 anys ja tenia el cuc dins, però fins als 17 no vaig jugar en un equip. I en les lligues d´aficionats, encara hi jugo.

I com a periodista de bàsquet, quan fa el seu debut?

És en companyia del meu amic Santi Rodríguez que van fundar el web solobasket.com. Jo volia fer una mena de revista i ell, que era estudiant d´informàtica, va ser qui em va obrir els ulls a Internet. Ara som la segona o la tercera web de bàsquet més visitada que hi ha en tot l´estat espanyol.

Quan temps ha necessitat per escriure el llibre?

Dos anys i mig, i en el darrer va ser de forma gairebé exclusiva, perquè em vaig agafar un permís de feina. El llibre el vam portar a la Copa del Rei a Galícia, on es va veure per primera vegada.

S´ha basat en altres històries anteriors del bàsquet a Espanya?

El llibre el vaig decidir fer quan vaig llegir una història elaborada per Justo Conde, el director d´una revista mítica com Rebote, que va fer-la parlant any per any de com van anar les competicions, però tenia el seu final al 1989. I quan el vaig veure vaig pensar que valia molt la pena continuar-lo. De fet, la idea és poder fer d´aquest meu, quan vagin passant anys, ampliacions per posar-lo al dia.

Un dels atractius del llibre és que hi ha un centenar d´escrits en els quals els protagonistes, tant els jugadors com els entrenadors o els àrbitres, parlen en primera persona...

Sí, crec que és una aportació que ha estat interessant, perquè dóna una altra perspectiva. Pel que fa al Manresa n´hi un a càrrec del Joan Peñarroya, un de l´Eddy Vidal que ara és el millor speaker que hi ha al món i que va jugar al Manresa, i un Chichi Creus que explica detalls de la lliga del 98. Aquell any tots érem una mica del TDK.

Durant l´elaboració del llibre va tenir ocasió de parlar amb antics jugadors, alguns de molt veterans.

Sí, un, l´Eduardo Kucharski que va morir pocs mesos abans que jo l´entrevistés i que surt a la portada al costat del Pau Gasol, de forma indiscutible el millor jugador que hem tingut, i l´Amaya Valdemoro, que representa el bàsquet femení.

Prem per veure més contingut per a tu