En la prova ultrasky (105 km i 8.000 m de desnivell positiu) dels campionats dels món de skyrunning que es celebren aquests dies a la Vall de Boí, una de les favorites era la manresana, resident a Berga, Núria Picas. Degut a una caiguda, però, Picasha quedat fora de combat amb una lesió al turmell, havent d´abandonar quan es portaven poques hores de competició. Un turmell que, Núria Picas, tenia tocat des de feia unes setmanes, després d´aconseguir el gran repte d´unir la Cavalls del Vent i Carros de Foc per Sant Joan. Un problema que no ha acabat de resoldre tot i intentar forçar per córrer aquest Mundial.

A partir de l´abandonament de Núria Picas, la francesa Caroline Chaverot, també favorita, s'ha pogut exhibir, aconseguint una folgada victòria, entrant a meta amb un temps de 14 h 41´.

Pel que fa a la cursa masculina, Luis Alberto Hernando s'ha imposat amb un temps de 12 h 53´, que és el rècord de la prova. Hernando ha dominat la cursa a partir de l´equador de la mateixa, deixant enrere el britànic Andy Symonds (13 h 26´); per darrera, Javi Domínguez seria tercer (13 h 38´) i Manuel Anguita, quart (13 h 45´).

En l´especialitat de marató (42 km i 3.200 m de desnivell positiu), s'han coronat campions del món, el noruec Stian Angermund-Vik (aquests dies ha fet doblet amb el Quilometre Vertical) i la basca Maite Maiora (va ser tercera en el Quilòmetre Vertical per darrera de l´anoienca Laura Orgué).