Després d'un intens cap de setmana ple d'activitats a l'aire lliure, música i proves esportives, els Benet Games, organitzats per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Ocisport i Fundació la Pedrera, i celebrats al Bosquet de Sant Fruitós, van atreure al llarg dels dos dies del festival prop de 20.000 persones vingudes d'arreu de Catalunya, segons els organitzadors.

Ahir, uns mil tres cents corredors van ser els que van desafiar els quatre elements en la Four Factors, una cursa d'obstacles amb sortida i arribada al Bosquet de Sant Fruitós que va acollir les modalitats de Kids (1,6 km), 4 km, 10 km i Wild (16 km). Els participants havien de córrer i superar bassals d'aigua, tolls de fang i diversos obstacles com pujades i baixades abruptes per seguir endavant. Prèviament a la cursa, des de l'escenari principal, un monitor de fitness va dirigir un entrenament amb música per tal d'anar escalfant motors i preparar els corredors per al gran repte que els quedava per endavant. A l'arribada de la prova, els esperava la música del grup de pop rock català Teràpia de Shock, un dels plats forts de la jornada de diumenge, que va reunir un gran nombre de públic que ballava i cantava al ritme de les cançons més populars del grup garrotxí i que va servir com a acte de cloenda d'aquesta tercera edició dels Benet Games.

Un cap de setmana llarg

A part de la Four Factors, al llarg del cap de setmana s'hi van celebrar competicions esportives d'alt nivell. El dissabte es va celebrar la Copa Catalana infantil de BTT, una competició de crossfit i una pedalada i caminada popular, que va acabar amb un arròs per a tots els participants al Món Sant Benet. Al migdia de dissabte també va ser el torn de les bicicletes.

Es van fer el campionat estatal i el de Catalunya de biketrial, a més de la crono amb la bicicleta de BTT, que patrocinava Regió7. També es va fer una espectacular exhibició de BMX, salts acrobàtics i piruetes que van fer les delícies dels espectadors. En el marc de les activitats infantils, milers de nens i nenes van gaudir durant tot el cap de setmana de les més de 45 activitats dividides en els diferents espais. Rocòdroms, tirolines, ponis, cavalls, exhibicions de free-style en les modalitats de BMX i snowboard, ensinistrament de gossos, trikes, pumptrack, el laberint de palla, paddle surf, bateig a las piscina de submarinisme i tallers infantils són algunes de les activitats que van poder fer els menuts. D'aquesta manera, els Benet Games són una gran trobada per a tots els amants de les aventures, esports exteriors i un oci viscut en família.