Amb una destacada participació d´uns 350 corredors, es va celebrar el Trail Els Tossals a l´Espunyola, al Berguedà. Aquesta prova es troba en el calendari del campionat Maqui de curses de muntanya.

La clàssica Pujada al Santuari dels Tossals de 14 km va anar acompanyada d´una cursa més llarga de 25 km, amb més corriols i algun tram de grimpada que descobria la part més feréstega de la Serra dels Tossals i coronava el Tossal de Trasserra (1.525 m), el punt més alt d´aquesta zona del Prepirineu Berguedà.

La prova, que organitzen els mateixos veïns de l´Espunyola, es va iniciar amb la cursa de 25 km, que tenia fins a 1.400 m de desnivell positiu. Marc Pérez va ser el més ràpid en fer el recorregut amb un temps de 2h 27´ 41´´. A només un minut va arribar a meta Lluís Ruiz; el podi el va completar Javi Paniello. Pel que fa a les fèmines, Elva Rojas fou la clara guanyadora d´aquesta cursa llarga, amb un temps de 3h 14´. Lluna Martí arribava en segona posició, i Alícia Ruiz en la tercera plaça.

Quan a la clàssica Pujada al Santuari dels Tossals, de 14 km i 700 m de desnivell positiu, l´organització va renovat el recorregut i es va pujar pel Serrat de Malla, continuant per Capolat, pels pantans de l´Espunyola i Sant Salvador. El primer classificat va ser Josep Roset amb 1h 13´, seguit d´Adrià Duarri i de Marc Boixader. En categoria femenina, victòria d´Anna Rovira amb 1h 36´, classificant-se segona Iolanda Garcia i tercera, Judit Franch.

El Campionat Maqui tancarà portes aquest 2016 el 27 de novembre a l´Hotel Mas de la Sala a Sallent, amb la cursa de muntanya Bell Race de 15 km i uns 700 m de desnivell. Aquest edició presenta més desnivell que les anteriors edicions degut a que és pujarà fins d´alt de la muntanya de sal del municipi de Sallent i corre per un indret on normalment es pot.