FUTBOL | SEGONA CATALANA

Un gran gol de Joan Noguera decanta el Berga-Gironella

Unes 700 persones viuen en directe el vibrant derbi del Berguedà

Un gran gol de Joan Noguera decanta el Berga-Gironellasalvador redó

Quedaven només deu minuts per al final del derbi quan Joan Noguera va culminar una gran acció individual en el que seria l'únic gol d'un partit vibrant entre el Berga i el Gironella, amb una gran expectació al municipal de la capital del Berguedà xifrada en unes 700 persones a les grades. Feia vuit temporades que no es vivia un Berga-Gironella en competició oficial.

El Gironella va saltar millor sobre el terreny de joc i Pau Ragués i Miki Noguera van disposar de bones ocasions per marcar; en aquesta fase, la defensa del Berga i el seu porter Dani Peralta van haver de treballar de valent. Els gironellencs optaven pel joc de toc curt mentre que el Berga, amb una pressió alta, intentava recuperar pilotes i arribar als dominis de Xisco amb perill. A mida que van avançar els minuts, el joc es va anar equilibrant. El local Xavier València va disposar d'una molt bona oportunitat, però el 0 a 0 inicial es va mantenir fins el descans després d'una gran intervenció del porter visitant Xisco.

A la represa, el joc ha estat més travat i les ocasions no han estat nombroses Una de les més clares, un xut al pal de Xavier València rematant un servei de falta per part de Joanet (min 54). I quan l'empat semblava mastegar-se, una frivolitat de Joan Noguera, amb un xut final a l'escaire, va ser decisiva per decantar un derbi força igualat, malgrat les diverses alternances que va haver-hi.

Amb l'1 a 0 i en la recta final del matx, el Gironella es va llançar desesperadament a l'atac, però la defensa local va aconseguir mantenir la porteria a zero.

Amb aquesta, el Berga acumula tres victòries seguides i en canvi, el Gironella continua sense poder guanyar a fora de casa.