En les últimes hores s'han encès les alarmes per a tots els aficionats blaugrana. Segons publicava ahir el diari Marca, el davanter argentí va comunicar a Josep Maria Bartomeu que no tenia intenció de renovar el contracte que finalitza el 30 de juny del 2018. Aquesta decisió la va prendre la segona setmana del mes de juliol, dies després de la sentència del jutge que el condemnava a 21 mesos de presó per 3 delictes fiscals. Messi va decidir que preferia esgotar el contracte fins al 2018 i, llavors, decidir què faria amb el seu futur. A banda del conflicte amb Hisenda, també era un moment delicat en la vida del davanter, ja que venia de perdre la Copa Amèrica i havia anunciat que renunciava a la selecció.

El club, tranquil

El Barça, per la seva part, es mostra "tranquil" per la renovació de Messi i interpreten les informacions del Marca com una venjança al club per no acudir a la seva gala el 25 d'octubre passat. La clau per a la renovació de l'astre argentí és que aquest sigui feliç i tancar abans totes les renovacions dels jugadors per sota de la seva escala salarial. I ja han engegat la maquinària per intentar que el davanter estigui a gust al club i ja s'han tancat les renovacions de dos dels seus millors amics al vestidor (Mascherano i Neymar) i falta molt poc per arribar a un acord amb Luis Suárez. També han renovat Busquets i han iniciat les negociacions amb dues peces clau de l'equip campió del triplet, Ter Stegen i Rakitic. El Barça, a més, arrodoneix aquesta idea d'enfortir l'equip amb la contractació d'altres jugadors de futur, tal com ha passat aquest estiu, amb cinc jugadors de 23 anys (Digne, Umtiti, Denis, Alcácer i André Gomes) i un més gran (Cillessen). El repte és donar a Messi un equip de futur i de present perquè no hi hagi dubtes que podrà aspirar a guanyar títols.

El club està esperant que el pare del futbolista argentí, Jorge Messi, arribi Barcelona per iniciar els primers contactes, una arribada que està prevista a principi de desembre. La idea del Barça és oferir a Messi un augment de sou d'acord amb la seva condició de millor jugador del món, per sobre de Neymar i Cristiano Ronaldo, i amb la intenció que, si el jugador vol, acabi la seva carrera al Barça i quedi vinculat de forma vitalícia al club, un mètode que també volen utilitzar amb Iniesta.