El cerverí Marc Márquez es va endur de forma contundent la seva segona victòria en el Superprestigi Dirt Track, que es va dur a terme ahir a la tarda al Palau Sant Jordi de Barcelona. Márquez no va tenir com a màxim rival Brad Baker, sinó el manresà Toni Elías, que va superar el nord-americà a les primeres voltes de la gran final i va ser l'únic que va aconseguir plantar cara al vigent campió de Moto GP. Al final, Elías va finalitzar en una meritòria segona posició i Baker, que també ha gua-nyat la competició dues vegades, va completar el podi. Per la seva banda, el navarclí Dani Ribalta va caure tot just començar, va acabar en segon lloc en la cursa de consolació i desè de la categoria Superprestigi.

En les primeres sèries de la categoria Superprestigio, Marc Márquez va acabar segon, darrere del seu germà Àlex en el grup A, mentre que Elías es va imposar en el grup B. En el C, la victòria va ser per a l'alemany Marcel Schrotter i Ribalta va ser cinquè per culpa d'una caiguda. En la categoria Open van guanyar Baker, Ferran Cardús i l'anglès Oliver Brindley. En les segones mànegues, Marc Márquez va guanyar i es va classificar per a la final juntament amb el seu germà. En el grup B, Ricky Cardús i Elías van passar ronda, i en el C ho van fer Schrötter i Vierge (Ribalta va ser quart en la segona cursa). D'altra banda, en Open van imposar-se Baker i Cardús. En les dues curses de repesca de Superprestigi, Joan Mir i Xavi Simeón van ser els més ràpids i va completar una final de la qual va quedar fora Dani Ribalta.

Després d'un concurs de derrapades que va despertar les emocions del nombrós públic assistent al pavelló barceloní, es van iniciar les quatre curses de la final de Superprestigi. Marc Márquez va deixar clara la seva superioritat i va ser el millor en totes les proves, mentre que Elías va finalitzar segon en les dues primeres i va caure en la tercera. Tots dos es van classificar per a la gran final juntament amb Schrötter i Simeon. Pel que fa a la final Open, Baker es va imposar en dues curses i Gerard Bailó en una, mentre que Ferran Cardús i Chareyre també van passar de ronda.

En la darrera cursa de la competició, la que decidia el títol de campió d'aquesta festa del motociclisme, Márquez va sortir amb molta força i va anar directe cap a la victòria, mentre que Cardús va protagonitzar una caiguda i Elías va avançar Baker, probablement el gran favorit al triomf final. El nord-americà, fins i tot, va estar a punt de caure fora del podi, però Chareyre, que el va pressionar durant molt temps, va acabar caient. Al final, victòria clara de Márquez, per a alegria de la seva afició.