L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha donat l'alternativa a sis jugadors del Barça B en laLiga en la seva etapa a la banqueta blaugrana, l'últim Carles Aleñá ahir contra el Granada, d'un total de 16 del planter que han tingut minuts amb el primer equip en les tres competicions.

Amb 19 anys i després de vuit convocatòries a la Lliga, el jove interior Carles Aleñá (Mataró, 1998) s'ha convertit en el sisè jugador del filial del Barça a debutar en la competició lliguera, un partit contra el Granada "que mai oblidarà", en què va substituir Ivan Rakitic a cinc minuts del final.

"Luis Enrique m'ha dit que jugués amb tranquil·litat i fes el mateix que al Barça B. Vull agrair-li la confiança que m'ha donat", va comentar després del partit Aleñá, que ja havia debutat amb el primer equip en Copa contra l'Hèrcules, partit en el qual va salvar els mobles als blaugranes en marcar el gol de l'empat.

La jove promesa del planter va debutar amb el primer equip el mateix any en què complia la seva majoria d'edat, 18 anys amb els quals també van debutar Munir El Haddadi i Alen Halilovic.

En la competició domèstica, Luis Enrique ha donat l'oportunitat a sis jugadors: Munir, que va debutar el 2014 davant l'Elx, Sandro Ramírez (2014, davant el Vila-real), Jordi Masip (2015, contra el Deportivo), Gerard Gumbau (2015, davant el Llevant), i Sergi Samper, que va debutar al març del 2016 contra el Getafe.

En Copa del Rei, un total d'11 jugadors es van estrenar per primera vegada en la competició copera, com el mateix Aleñá, amb rivals com Elx, Osca, Villanovense i al novembre passat Hèrcules, i en Lliga de Campions van aconseguir tenir minuts Munir, Sandro Ramírez, Sergi Samper, Juan Cámara i Marlon Santos.

En xifres totals, el tècnic asturià ha fet debutar 16 jugadors: Munir, Sandro Ramírez, Sergi Samper, Edgar Ié, Jordi Masip, Alen Halilovic, Gerard Gumbau, Wilfrid Kaptoum, Aitor Cantalapiedra, Juan Cámara, Marlon Santos, Borja López, Carles Aleñá, Àlex Carbonell, Marc Cardona i Nili.

Amb Pep Guardiola a la banqueta, van debutar 22 jugadors en quatre temporades, mentre que amb Tito Vilanova ho va fer Carles Planas i amb el Tata Martino ho van aconseguir Jean Marie Dongou, Patric Gabarrón i Adama Traoré.

De la seva banda, Luis Enrique va permetre l'estrena de set del planter en la seva primera temporada en el primer equip (2014-2015), tres en la temporada 2015-2016, i sis en la present, una oportunitat inicial que no es tradueix en minuts al camp.

Les cessions i traspassos de Munir al València, Samper al Granada, Sandro Ramírez al Màlaga, Alen Halilovic a l'Hamburg, Juan Cámara al Girona, Edgar Ié i Aitor Cantalapiedra al filial del Vila-real, confirmen la dificultat per fer-se un lloc en el primer equip.

El tercer porter de la plantilla, Jordi Masip, amb tan sols minuts a l'equip, és l'únic debutant de Luis Enrique que té fitxa del primer equip.