El Barça va estar a punt de llançar a la bassa tota la temporada passada per una falta de control dels esforços. Just després de la tornada dels compromisos de la selecció del març, derrota al clàssic, eliminació a la Champions amb l'Atlètic de Madrid i desfetes contra la Reial Societat i el València. La Lliga i la Copa es van salvar sobre la campana, però se'n va extreure una conclusió: calia dosificar millor. Sembla que els de Luis Enrique n'han après i han arribat a la mateixa alçada de la temporada amb un punt de forma més alt. Ahir, contra el Sevilla, es va resoldre en mitja part. Tot i així, caldrà anar alerta. El 3-4-3 que va tornar ahir és exigent, i si s'abaixa la pressió, es pateix.

Els locals van començar pressionant i demostrant que estan en un gran estat de forma per afrontar el tram final de la competició. Amb l'equip de gala, amb Sergi Roberto fent de Rafinha després de la lesió del brasiler, amb una notable millora de prestacions per a l'equip, els blaugrana van sortir pressionant al màxim i al minut 3 ja haurien pogut marcar amb un xut de rosca de Messi que va fer tremolar el travesser de Rico. El Sevilla no sortia del seu camp, i Suárez, que va reclamar un penal, i Iniesta, amb un xut fluix, marca de la casa, van avisar.

L'equip andalús va sobreviure el primer setge i va tenir una gran oportunitat sorgida del no-res, quan Nzonzi va aprofitar una pilota morta per posar a prova Ter Stegen. Era un miratge. El Barça, després d'uns minuts de tranquil·litat, va tornar a l'atac sota el guiatge d'uns imperials Sergi Roberto i Rakitic i es va avançar en el marcador després d'un cop de cap alt de Vitolo.

Tempesta al camp

Van ser 9 minuts incontrolables que van coincidir amb un ruixat al Camp Nou i que van començar amb una arrencada de Messi per la dreta. L'argentí va superar una tibada de Pareja, va centrar, Suárez va guanyar la posició a Mercado i va resoldre de xilena. Quatre minuts després, el segon. Rakitic va recuperar una pilota i va iniciar un contraatac de llibre que va culminar Messi per sota les cames de Rico després de passada al buit de Neymar i assistència de Suárez enrere. I cinc minuts més tard, el tercer a la sortida d'un córner. Pilota solta a l'àrea i Messi, sorgit de no se sap on, va empalar una volea que va entrar com un obús a la porteria. I el Sevilla va poder anar al descans moll per la pluja i superat per un rival molt millor.

La segona meitat gairebé va sobrar per al Barça. El tècnic del Sevilla, Jorge Sampaoli, va fer dos canvis que van donar solidesa als andalusos, tant en el joc com a l'hora de fer entrades, davant de la permissivitat d'un Clos Gómez per al qual qualsevol temps passat va ser millor. El Barça va donar minuts de descans a Suárez i, tot i que Messi va tenir dues oportunitats a l'inici, no va tornar a inquietar Rico fins a una acció aïllada d'Alcácer i un xut a última hora de Neymar. Enmig, l'acabat d'entrar Sarabia va disposar de bones arribades i Vitolo va conduir la majoria de jugades d'atac abans de deixar-se expulsar de manera pueril per una puntada a Neymar quan tot el peix ja era venut. El Barça visitarà dissabte Màlaga amb les baixes, buscades, de Piqué i Rakitic per acumulació de grogues.