L'Espanyol va trencar la letargia de la primera meitat amb un gol de Piatti després de la represa, que va iniciar la millora de l'amfitrió, dominador del partit contra un Alabès que no va generar ocasions de perill a l'àrea catalana per intentar assaltar Cornellà-el Prat. Els primers compassos del partit es van desenvolupar sense cap dominador clar.

Ambdós conjunts amb prou feiens inquietaven els porters i es limitaven a xuts llunyans i centres sense perill. A partir del minut 20, els 'pericos' augmentaven les revolucions; Jurado per la dreta i Caicedo en punta, eren el focus de perill. Per la seva banda, Deyverson, referència en atac del quadre basc, no gaudia d'oportunitats.

Un contraatac que Camarasa havia enviat amb força per damunt del travesser, en el minut 35, va ser l'acció més contundent de l'Alabès en aquesta primera meitat. L'Espanyol volia marcar la diferència a la represa. Al minut cinc, un xut de Gerard Moreno marxava per ben poc i aixecava a la grada local. El quadre visitant seguia sense presència a dalt, mentre que els blanc-i-blaus feien mèrits per signar l'1-0.

Finalment, ho van aconseguir en el minut 55. Piatti va aprofitar un rebuig de David López a l'àrea petita, després d'un llançament de falta de Víctor Sánchez. L'extrem argentí va estar atent i va enviar la pilota al fons de la xarxa. Després de trontollar durant alguns minuts, l'Alabès es va recompondre i va mirar amb més decisió la porteria rival. De tota manera, la reacció va ser força fugaç. L'Espanyol va continuar dominant el ritme del partit.

Al minut 77 Baptistao va gaudir d'un bon contraatac que va acabar en un u contra u davant Pacheco. El jugador brasiler va voler col·locar la pilota, però el porter va estar molt atent. L'1-0 ja no es va moure del marcador de Cornellà-el Prat en un final amb alguns moments de tensió i amb diverses targetes grogues.