El txec Ondrej Fojtik, vencedor de la cursa el 2014, va ser el guanyador de la quarta etapa de la Gaes Titan Desert by Garmin, de 104 km, entre Merzouga i Fezzou amb un temps de 3 hores, 20 minuts i 56 segons. Josep Betalú s'acosta al lideratge que encara té Roberto Bou, ciclista del Tomàs Bellés.

La quarta jornada va ser la més ràpida fins ara: el vencedor va fer una mitjana de 31km/h. La Titan va canviar de terreny i per un dia va deixar enrere les dunes i va transcórrer per les grans planes. Un canvi que va permetre als grans favorits rodar a un altíssim nivell.

El txec Ondrej Fojtik, que fins ara havia estat discret en els seus tres primers dies de competició, on la navegació és clau, es va rescabalar amb un triomf. «L'objectiu en aquesta edició era guanyar una etapa i, després dels primers dies en què no vaig estar encertat en la navegació, ha arribat la recompensa», va dir el txec.

Els atacs al principi de l'etapa van ser constants. Però el definitiu va ser obra de Fojtik, que va celebrar en solitari el seu triomf. Al darrere, el fins ara intractable equip Tomàs Bellès Cannondale by Gaes va mostrar debilitat per primer cop, i Betalú ho va aprofitar per escapar-se amb altres favorits, com Julen Zubero, Ignacio Gili, José Silva i José Luis Carrasco. Tot i així, Roberto Bou va salvar el lideratge per tan sols 1 minut i 54 segons sobre Betalú.

En categoria femenina, la general està pràcticament sentenciada per Anna Ramírez, malgrat que la cubana Olga Anabel Echenique ahir va sumar el primer triomf.