El serbi Novak Djokovic va der-rotar ahir l'austríac Dominic Thiem per 6-1 i 6-0 i va segellar el seu accés a la final del Màsters 1000 de Roma, on buscarà la seva cinquena corona, contra l'alemany Alezander Zvérev.

Djokovic, número 2 del món, va trigar 60 minuts exactes per infligir a Thiem la cinquena derrota en cinc enfrontaments, i es va confirmar intractable en les semifinals disputades al Fòrum Itàlic, que el veuen sortir guanyador vuit vegades en vuit intents.

El tennista de Belgrad havia aconseguit l'accés a la semifinal ahir mateix, quan es va imposar a l'argentí Juan Martín del Potro en un partit que va començar divendres i es va completar ahir per culpa d'una tempesta que va caure sobre la pista central.

Tot i així, Djokovic va encarar el duel amb gran agressivitat, i en cap moment va permetre a Thiem entrar al partit, tot i que el darrer arribava en gran estat de forma després d'haver eliminat el manacorí Rafael Nadal a quarts de final.

El talent del jugador austríac, número 7 del món, es va veure bloquejat per la tensió, i Djokovic ho va aprofitar immediatament; va aconseguir dos trencaments en els primers dos jocs a la resta, va escapar-se a 4-0 en menys de 20 minuts i va prendre avantatge amb un 6-1. El segon set va ser un passeig i se'l va adjudicar per 6-0.,

Després de guanyar un sol torneig aquest any (a Doha, el gener), Djokovic té fam de títols, i la seva determinació va ser evident també per la seva manera de celebrar amb forts crits cada trencament aconseguit.

El seu rival, Zvérev, va derrotar ahir el nord-americà John Isner per 6-4, 6-7 i 6-1, i, així doncs, es va convertir en el tennista més jove que arriba a la final d'un Màsters 1000 després del mateix Djokovic, que va guanyar a Miami als 19 anys. Zvérev en té 20.