No és el primer cop, ni el segon ni el tercer, que la tarragonina Berta Castells (València Esport) es llueix a Manresa. Anit, en una nova edició del Memorial Julio Álvarez, que organitza l'Avinent CA Manresa, Castells va superar dues vegades els 70 metres en el llançament de martell, un fet pràcticament inèdit per a una atleta estatal en una mateixa jornada. Si l'any passat va aconseguir el rècord d'Espanya i altres anys havia superat diverses mínimes per a competicions internacionals com mundials i europeus, ahir, Berta Castells va fer dos molt bons llançaments, de 70,23 i 70,26 metres, que en els dos casos eren millors marques estatals de l'any. D'aquesta forma, l'atleta de Torredembarra torna a demostrar que les pistes manresanes són un talismà, i no es descarta que de cara a l'any que ve busqui la mínima pels campionats d'Europa a casa nostra (enguany no ha pogut fer els exigents 71 m per al Mundial).

Amb els 70,26, Berta Castells va aconseguir la victòria en l'esmentat Memorial Julio Álvarez de llançaments pel que fa a millor marca femenina. En l'apartat masculí, el triomf va ser per a l'atleta del FC Barcelona Daniel Martínez, amb 17,15 metres en pes.

Aquest festival a les pistes d'atletisme del Congost va englobar enguany les proves de martell, pes i disc, amb la presència també de diversos atletes de l'Avinent CA Manresa i del CA Igualada Petromiralles. A més a més de les bones marques de Berta Castells i Daniel Martínez, també es va superar un rècord català veterà, a càrrec de Domingo Sánchez (l'Hospitalet de Llobregat) amb 45, 55 en disc en la categoria M55.