La selecció sub-20 espanyola, entrenada pel fins ara entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro, va començar amb bou peu el seu debut a l'Europeu que s'està disputant a l'Illa de Creta. El combinat espanyol va superar la dèbil selecció d'Eslovènia, i va deixar bones sensacions de cara als propers partits.

El conjunt estatal, que té com a segon entrenador el proper tècnic de l'ICL Manresa, Aleix Duran, va saltar damunt la pista amb molta seriositat i amb les idees clares, i va dominar tant en atac com en defensa, de manera que va completar un parcial de 15-30 al primer quart. La selecció d'Eslovènia va millorar la defensa en el segon període i va ser capaç de reduir l'anotació dels espanyols. Tot i així, Espanya va mantenir la seva bona línia de joc i va augmentar l'avantatge fins a 20 punts. Es va arribar al descans amb un còmode 30-47 dels homes d'Ibon Na-varro. A la represa, els jugadors eslovens van tenir una petita reacció i van aconseguir ajustar les diferències. El conjunt espanyol, amb el jugador de l'ICL Manresa Guillem Jou, va frenar la reacció i va augmentar les distàncies a un màxim de 28 punts. Es va arribar al final del tercer període amb un ampli 44-72 a favor d'Espanya.

En l'últim quart, Ibon Navarro va decidir rotar la banqueta, i el conjunt estatal va mantenir les diferències fins al definitiu 59-91. Avui es disputarà el segon partit de la fase de grup, i Espanya es veurà les cares amb Itàlia.