La segona jornada dels campionats d'Espanya absoluts d'atletisme va viure una destacada actuació de les germanes Mònica i Laura Clemente, de l'Avinent CA Manresa, en el concurs de perxa. Van classificar-se quarta i cinquena amb la mateixa alçada, de 3,91 m. En el cas de Mònica Clemente, no va poder igaualar els 4,15 m aconseguits en els estatals sub-23, una marca que va suposar rècord del CA Manresa i que ahir hauria suposat la medalla de plata per darrere de Carla Franch, del FC Barcelona, que va ser la campiona amb 4,21 m.

A l'estadi Serrahima de Barcelona, ahir, el concurs de perxa va ser interroput per la pluja. Tant la Mònica com Laura Clemente van començar la prova amb 3,76 m, que van superar en el primer intent. La segona alçada van ser els 3,91 m, que la Mònica va sobrepassar també la primera vegada que ho va provar i la Laura va haver d'esperar a la tercera tanda. En els 4,01 m, cap de les dues germanes va poder superar-los. La segona plaça en aquesta prova va ser per a Maialen Axpe, amb 4,11 m, i la tercera per a Malen Ruiz amb els mateixos 4,11 m.

També ahir van competir Maria Torres (Avinent CA Manresa), que va ser dotzena en el llançament de martell, amb 49,27 m. La primera plaça va correspondre a Berta Castells, amb 67,53, lluny dels 70,26 m aconseguits fa uns dies al Congost en el Memorial Julio Álvarez (en la mateixa jornada també va fer un altre intent de més de 70 metres, 70,23 m).

En els 100 tanques, cap de les tres representants de casa nostra va accedir a la final. Paula Raul (Avinent CA Manresa) va quedar quarta de la seva sèrie, amb 14.32) i Maria Abadal (CA Igualada Petromiralles), vuitena amb 14.98. Marta Riera (Avinent CA Manresa) va quedar desqualificada.

En disc, Ainhoa Martínez (Avinent CA Manresa) va quedar fora de la final amb un millor llançament de 40,10 m. I en salt de llargada, Jordi Yoshinori Matsuoka (CA Igualada Petromiralles) va quedar desè amb un millor salt de 7,00 m, sense possibilitats d'entrar a la final dels vuit millors.