Nani Roma i el seu copilot, l'odenenc Àlex Haro, no van poder retallar el temps d'avantatge dels tres primers classificats de la Baja Aragó després de la jornada de dissabte. L'osonenc es va haver de conformar amb la quarta posició final darrere del seu company a Toyota Nàsser al Attiyah i dels Minis d'Orly Terranova i de Mikko Hirvonen, en un final de prova emocionant en la categoria de cotxes, en què el qatarià ho va capgirar tot en la darrera especial, entre Celadas i Terol.

Pel que fa a la resta de representació de casa nostra, tots ells van poder acabar. En cotxes, Isidre Esteve, amb el seu vehicle adaptat, va millorar dues posicions en l'especial del matí i dues més en la de la tarda per finalitzar 19è. Qui va fer una forta ascensió va ser Antoni Fortuny, amb el copilot santfruitosenc Guifré Pujol, que començava el dia en el lloc 32 i el va acabar en el 26.

En camions també hi va haver remuntada durant el dia d'ahir. En una categoria amb pocs participants, els bagencs Àlex Aguirregaviria, Daniel Planes i Queralt Gost van acabar en una brillant cinquena posició. Començaven el dia novens, però ja van fer un salt en l'especial del matí, gràcies a les retirades d'alguns pilots i també a la fiabilitat del seu vehicle, i encara van millorar una posició a la tarda. De fet, en la primera de les dues especials del dia van aconseguir una brillant tercera posició parcial.

Tercera victòria qatariana

Tornant als cotxes, el triomf d'Al Attiyah és el tercer del pilot qatarià en el clàssic de l'estiu del món del motor després dels aconseguits els anys 2008 i 2016. Revalida, per tant, la victòria de l'estiu passat. A més, reforça el liderat en la Copa del Món de ral·lis i augmenta la diferència sobre la resta de competidors, sobretot sobre el polonès Przygonski, el segon classificat de la general, que a Aragó només va poder ser cinquè.

La cursa va arribar molt igualada al final ja que Hirvonen tenia 11 segons sobre Al Attiyah i 21 respecte de Terranova. Roma ja era a gairebé sis minuts de distància. En els darrers 133 quilòmetres cronometrats, però, no hi va haver color i el pilot asiàtic va aconseguir més de dos minuts respecte de l'argentí i més de tres sobre el finlandès, amb la qual cosa es va assegurar la victòria amb solvència. Roma no va arriscar i va ser quart a l'especial i també a la general de la Baja.

Quarta per a Barreda

En les motos, Joan Barreda no va donar lloc a la sorpresa i va aconseguir la seva quarta victòria a l'Aragó, molt a prop de casa seva, a Castelló, en una cursa que va dominar des del principi fins al final amb mà de ferro. Barreda va superar els vuit minuts de penalització que els comissaris li van imposar en una de les especials de dissabte i va guanyar en les dues especials de la jornada, amb la qual cosa va demostrar el seu bon moment, tot i que la competència tampoc no era d'un alt nivell. Un dels pocs que li podien plantar cara era el maresmenc Joan Pedrero, que va ser segon. Es va trobar a faltar el cinc vegades campió de la prova, Gerard Farrés.