El brasiler Neymar va passar ahir el seu dia lliure a Barcelona per retrobar-se amb els integrants del trident blaugrana que formaven, a més d'altres excompanys, que també tenien jornada de descans. Així ho van mostrar als seus comptes d'Instagram. I entre els missatges que es van enviar, un de Messi a Gerard Piqué: «Ha tornat», per recordar el que va escriure el central blaugrana fa unes setmanes («Es queda»), en un intent de retenir Neymar.

Malgrat aquesta amigable trobada, molt probablement a casa de Messi, l'actualitat blaugrana va tornar a posar Neymar en la primera línia, en fer-se públic ahir que el club barcelonista li ha reclamat a través d'una demanda que torni els diners que va cobrar de la prima de renovació (no desvela la quantitat), així com una compensació de 8,5 milions d'euros i el 10% addicional en concepte de mora.

A la cita del ja extrident també s'hi va sumar Gerard Piqué, que al matí havia participat al Casino de Barcelona en un torneig de pòquer. El central va tornar a protagonitzar una fotografia amb Neymar com la de l'estiu. I també hi van fer acte de presència el croat Ivan Rakitic i els brasiler Douglas, encara al Barça, i Dani Alves, exbarcelonista ara company de Neymar al PSG. El moment va quedar immortalitzat en fotografies que va penjar Neymar en el seu compte d'Instagram.

Comunicat del club

El FC Barcelona va interposar ahir una demanda laboral contra el seu exjugador Neymar, a qui reclama 8,5 milions d'euros per incompliment de contracte. La quantitat és part de la prima que el Barça li va abonar per renovar l'any passat el contracte al brasiler, que aquest estiu ha protagonitzat el traspàs més elevat de la història del futbol, en pagar la clàusula de rescissió del contracte (222 milions d'euros) per marxar al París Saint-Germain.

En un comunicat, el Barça informa que va remetre a la Federació Espanyola «la demanda laboral que l'11 d'agost passat va interposar contra el jugador Neymar Jr davant el Jutjat Social de Barcelona, perquè la traslladi a la federació francesa de futbol i a la FIFA, als efectes legals oportuns».

«En aquesta demanda, el club reclama al jugador la quantitat ja liquidada corresponent a la prima de renovació per incompliment de contracte; 8,5 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis; i el 10% addicional en concepte de mora. El club també reclama que el París Saint-Germain assumeixi subsidiàriament el pagament d'aquestes quantitats en cas que el jugador no pugui fer-se'n càrrec», afegeix l'escrit.