El polonès Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) va ser el vencedor de la dotzena etapa de la Volta a Espanya, disputada ahir entre Motril i Antequera, de 160,1 quilòmetres, en què el britànic Chris Froome va mantenir el lideratge, malgrat dues caigudes. Marczynski, de 33 anys, guanyador de l'etapa de Sagunt, va firmar el doblet en solitari amb un temps de 3.56.45, amb 52 segons d'avantatge sobre els espanyols Omar Fraile (Dimension Data) i José Joaquín Rojas (Movistar), integrants d'un grup de 14 corredors que van protagonitzar la fugida del dia.

Les dues caigudes de Froome van arribar quan baixava del cim del Torcal, però no va perdre gaire temps davant de l'atac d'un Alberto Contador que se situa a un minut del podi. El britànic es manté líder, amb 59 segons de diferència respecte de Nibali i 2.13 sobre el colombià Esteban Chaves, que és tercer.