El finlandès Sakari Orava, el metge que va intervenir Ousmane Dembélé d'un trencament del tendó del bíceps femoral de la cama esquerra, va afirmar que la recuperació del davanter del Barça «està anant una mica més ràpid d'allò esperat».

En declaracions al programa La Graderia, de SER Catalunya, Orava va dir que el punta francès és «molt feliç», perquè la seva recuperació «està sent molt bona», encara que no es va atrevir a posar una data al seu retorn, perquè dependrà de les sensacions del jugador i del que diguin els informes mèdics del club.

Dembéle va ser operat el 19 de setembre, després de lesionar-se en el partit de lliga contra el Getafe. Llavors, els serveis mèdics del club blaugrana van pronosticar quatre mesos de baixa, encara que, poques hores després de sortir del quiròfan, l'extrem va assegurar que reduiria aquest temps de recuperació a la meitat.

Orava fins i tot no descarta que Dembélé pugui jugar uns minuts el Clàssic contra el Reial Madrid, el proper 23 de desembre, en l'últim partit de l'any. «Pot ser, però només pot ser. No ho puc assegurar del tot», va indicar.

Poc risc de recaiguda

El metge finès, que creu que «a mitjan novembre el jugador ja podrà començar a tocar pilota», està convençut que si Dembélé segueix els terminis previstos en el seu procés de recuperació, no ha de tenir cap contratemps físic a la zona lesionada en el futur. «El risc de recaiguda no és molt elevat. És un noi jove, la lesió està cicatritzant ràpid i correctament i, si s'ho pren amb calma fins al desembre, hauria d'anar tot bé», va concloure Sakari Orava.