La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, de 18 anys, està preparada per participar des d'avui fins divendres en els Campionats del Món de Natació Paralímpica que se celebren a Ciutat de Mèxic. Marquès, amb una discapacitat física a la cama esquerra des del naixement, ja ha aconseguit grans resultats en competicions en tots els àmbits, català, estatal i internacional. Internacionalment es va estrenar a l'Open de Berlín el 2013 amb una medalla de bronze en els 200 esquena; el 2015 va prendre part en el seu primer Mundial a Glasgow amb una plata en els 400 lliures i tres bronzes més. Actualment ostenta el títol paralímpic en els 400 lliures amb l'or assolit l'any passat Rio de Janeiro (el seu gran somni), on també va ser subcampiona en els 100 esquena. A l'europeu de Funchal va sumar set medalles.

Marquès, que forma part de l'equip estatal de natació adaptada, prendrà part a Ciutat de Mèxic en les proves dels 50, 100 i 400 lliures, 100 esquena i 200 estils en la categoria S9.

En aquests campionats del món hi prendran dotze nedadors més de l'equip estatal: Sarai Gascón Isabel Hernández, Teresa Perales, Miguel Luque, Judit Rolo, José A. Marí, Carlos Martínez, Toni Ponce, Sebastián Rodríguez, Óscar Salguero, Miguel A. Martínez i David Levecq.

Eurosport 2 i Teledeporte emetran resums diaris, mentre que laLiga4Sports retrasmetrà la competició en directe per mitjà dels seus suports via streaming.