El Cadí la Seu vol sortir de l'atzucac en el qual es troba. Ara mateix, les urgellenques no tenen cap altre objectiu que aconseguir vèncer, sigui com sigui, l'Star Center Uni Ferrol i mirar d'escalar posicions en una classificació que gairebé fa mal d'ulls de veure. Quart per la cua amb quatre victòries en deu partits, el tècnic de l'equip de la Seu, Bernat Canut, té clar que «ens oblidem de la Copa [de la Reina] i el que hem de fer és sortir d'allà on som». Per fer-ho, a banda de canviar de xip, el Cadí espera poder disposar de les deu jugadores que componen el gros de la plantilla vista la lesió de llarga durada de l'exterior mataronina Ariadna Pujol.

Una missió difícil

La missió de derrotar l'Uni Ferrol (diumenge vinent, a les 13.30 h al Palau d'Esports de la capital urgellenca) no és gens fàcil. L'equip de Bea Sánchez i María Pérez Araujo, entre d'altres, és un os dur de rossegar: tercer empatat amb el segon, el Girona, amb tan sols dues derrotes, una més que el totpoderós líder Perfumerías Avenida. Però les urgellenques pretenen conjurar-se durant aquesta setmana per oferir una cara molt diferent de la mostrada durant la primera part a Girona. Canut va acabar molt decebut. Més encara, emprenyat. «No podem estar-nos a veure com juga el rival». Una de les tasques de l'equip és recuperar el caràcter Sedis. Un símbol d'identitat que s'ha perdut una mica enguany. El que no es pot perdre és «el nivell d'exigència i batallar els quaranta minuts».

Recuperant jugadores

Més enllà de qüestions més mentals i tècniques, aquesta setmana també ha de servir per recuperar del tot dues jugadores amb molèsties. La base-escorta Andrea Vilaró va rebre un cop poc abans del descans davant l'Spar CityLift. La contusió a la cara posterior del genoll dret no sembla greu i Vilaró estarà tant sí com no damunt el parquet diumenge. El mateix s'espera de la pivot americana Caitlyn Ramírez. L'exjugadora de la universitat nord-americana de Troy, que tot i el malestar que fa temps que arrossega en una cama venia de fer un parell de partits més que acceptables, va ser baixa a Girona. Per precaució. I per poder-se sotmetre a un tractament que li hauria de revitalitzar del tot el genoll dret. Per ara, les infiltracions estan funcionant.