La muntanya de Montserrat, concretament els més de 2.000 esglaons que separen les escales de servei dels dos funiculars, seran l'escenari de la primera cursa vertical de la muntanya manresana en el marc del projecte solidari Bombers amb causa.

La cursa, organitzada pels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu, s'iniciarà demà a les 9.00 h per a la categoria amateur i a les 10.30 h per a l'elit, i té per objectiu de recaptar fons per a la recerca en malalties maternoinfantils i programes socials d'atenció a la infància en risc de Sant Joan de Déu. A més, servirà per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, inaugurat el setembre del 1918.

La prova està limitada a 100 participants i es tracta d'una cursa vertical que recorrerà les escales de servei dels dos funiculars, des de l'estació inferior de la Santa Cova fins a l'estació superior de Sant Joan. En total són 2.184 esglaons, 400 metres de desnivell i un quilòmetre de distància. El preu de la inscripció (21,84??) és simbòlic, ja que cada esglaó que pugin els corredors simbolitzarà una donació d'un cèntim.

Pel nombre d'esglaons, és la primera cursa vertical d'escales de l'Estat espanyol i se situa entre les més dures del circuit mundial. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).

El període per realitzar les inscripcions ja està obert des d'ahir i aquestes es poden fer al web www.verticalmontserrat.bombersambcausa.org