Cardona acollirà el proper 1 de juliol la tercera edició del Triatló del Cardener, que l'organitzen de manera conjunta el Club Esportiu Mossos d'Esquadra (CEME) i l'Ajuntament de Cardona. La prova -que combina natació, ciclisme i una cursa a peu-, permet gaudir d'un entorn únic mentre es practica de l'esport a l'aire lliure.

La prova es va presentar a la sala de plens de l'ajuntament de Cardona i va tenir la presència del director executiu de la prova, Carles Pérez; del regidor d'Esports de Cardona, Sergi Ballesteros; del vicepresident sortint del CEME, Joan Mallafré; del vicepresident entrant del CEME, Josep Denuc, i del cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, entre altres. En la presentació, tant Pérez com Ballesteros van recordar «l'aventura» que va suposar organitzar la primera edició i es van felicitar pel fet que la prova hagi estat capaç de madurar i d'arribar ja al tercer any.

El Triatló del Cardener s'iniciarà al pantà de Sant Ponç amb la prova de natació (1.500 m). Seguidament, es farà el segment ciclista, que arrencarà a l'aparcament del pantà i transcorrerà 38 km per carreteres secundàries tallades al trànsit. Tindrà el seu punt més alt al santuari del Miracle, a 826 m. Tot seguit, començarà el descens fins a Cardona, per acabar al centre del poble, a la plaça de la Fira, on s'iniciarà i acabarà la cursa a peu, de 10 km. La prova forma part del Campionat de Catalunya per categories; és classificatòria per al català absolut, i inclou també el sisè Campionat de Catalunya de triatló per a policies i bombers.