El Berguedà premiarà els millors esportistes. La gala, que reconeixerà els millors esportistes i clubs esportius d'aquesta temporada a la comarca, es celebrarà avui al pavelló de la Pobla de Lillet, a partir de 2/4 de 10 de la nit. El portal d'informació esportiva EntreRivals.cat i el Consell Comarcal del Berguedà en són els organitzadors. Cal recordar que aquesta festa es va recuperar l'any passat després de vuit anys sense fer-se i per tant la d'enguany serà la segona edició de la nova etapa.

El periodista de l'Aquí Berguedà i Entre Rivals Marc Canturri i el conseller comarcal d'esports, Abel Garcia, van presentar tots els detalls i novetats. Garcia va destacar la bona salut de l'esport al Berguedà i el paper que hi juguen per una banda els ajuntaments i per l'altra les persones voluntàries que tiren endavant iniciatives esportives als municipis.

En total, l'organització reconeixerà prop d'un centenar de persones i clubs pels seus mèrits esportius. Tal com va passar l'any passat, tres categories del certamen (millor esportista masculí, millor esportista femenina i millor afició) s'han decidit amb els vots dels aficionats. Pel que fa a millor esportista han optat al premi Pau Llorens (curses d'orientació), Robert Perarnau (futbol sala), Toni Baños (atletisme), Xavi Tomasa (atletisme) i Cristofer Bosque (BTT); en l'apartat femení, Núria Cascante (atletisme), Clàudia Sabata (curses de muntanya), Alba Xandri (triatló), Sara Pujals (pàdel) i Ampa Gil-Brotons (curses d'orientació); i com a millor afició, la Grada del Racó (FS Casserres), handbol Berga Fans i l'afició del CE Berga (futbol). Enguany, la votació popular ha tingut la participació de 1.300 persones, que han pogut votar a través de la plataforma web que Entre Rivals ha dissenyat o bé presencialment, a l'estand que el mitjà va muntar a la Fira de Maig de Berga. Els gua-nyadors es coneixeran a la gala d'aquest divendres.

Enguany s'ha instaurat un nou sistema de presentació de candidatures i de votació de candidats per part del jurat. A diferència de la primera edició, l'organització es desmarca totalment del resultat final, de manera que són les mateixes entitats esportives qui proposen candidats i voten els finalistes i guanyadors. Per fer-ho possible, el jurat d'enguany està format per 10 representants d'institucions i entitats esportives del Berguedà.

La gala a la Pobla de Lillet

El pavelló de la Pobla de Lillet serà l'epicentre dels actes de la Nit de l'Esport 2018. La festa començarà a 2/4 de 10 de la nit amb la cerimònia d'entrega de premis, que es preveu que duri una hora i mitja. Acabada la cerimònia, hi haurà sopar a peu dret al mateix pavelló amb productes de proximitat a càrrec de Bodega Murcarols. La vetllada acabarà amb un concert del grup Papel Maché.