Dues medalles per a nedadors manresans ahir a la tarda a la segona jornada dels campionats d'Espanya de natació, que es disputen a la localitat sevillana de Mairena de Aljarafe. Mireia Pradell, manresana del CN Barcelona que ja havia aconseguit una tercera posició dimecres en els 50 metres esquena, va fer el mateix ahir en els 100, amb la qual cosa ja acumula dues medalles de bronze en el campionat. Ahir, la va acompanyar Arnau Rovira, del CN Sant Andreu, que va assolir una plata en els 4x200 metres, i Berta Martínez, segona en els 100 esquena en la categoria de fins a 16 anys.

Mateixes rivals

Així, Pradell va quedar tercera en els 100 metres esquena amb un temps d'1.04.19. Va ser superada per Tamara Frias, del Náutico de Motril, amb un registre d'1.01.60, i per Paloma de Bordons, del Bahía de Cádiz, amb 1.02.60. La manresana va defensar el podi de l'atac d'Ana Muñoz, d'El Olivar, que va entrar només 15 centèsimes més tard, després d'haver remuntat gairebé un segon en el darrer llarg.

Les rivals de Pradell van ser les mateixes que el dia anterior, quan va ser tercera en els 50 metres. Aleshores, De Bordons va ser la guanyadora i Frías va quedar en segon lloc. La manresana encara podia haver aspirat a una nova medalla, en els 4x200 metres, però el CN Barcelona només va poder ser cinquè, amb 8.30.40.

Tercer rellevista

Per la seva banda, Arnau Rovira, que minuts abans no havia participat en la final dels 400 estils, va formar part del quartet del Sant Andreu, que va ser segon en els 4x200,amb Marc Calzada, Àlex Ramos i Atlas Guerrero. Va fer el tercer relleu, el segon millor de tots quatre, i el seu equip va obtenir un temps de 7.26.21, a un segon i mig del Canoe.

Medalla en promeses

Pel que fa als altres representants de casa nostra ahir, en la final que no va nedar Rovira sí que hi va ser el manresà Izan Cubillas, del CN Mataró, que va ser cinquè amb un temps de 4.27.72, allunyat de les medalles, a tres segons i mig. La bona notícia va arribar en la categoria de fins a 16 anys, en què Berta Martínez (CN Minorisa) va ser segona dels 100 esquena, amb 1.06.23. En menys de 17 anys, Àlex Varea (CN Igualada) va ser setè dels 50 lliures.