El català Marc Márquez (Repsol Honda) va marcar territori en el GP d'Aragó de MotoGP en sumar la sisena victòria de la temporada, la tercera seguida, amb la qual incrementa el seu avantatge al capdavant de la classificació general fins als 72 punts respecte a l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), segon a la general i també a Motorland.

La cursa va generar notícies ressenyables tot just començar. Primera apurada de frenada de la cursa i caiguda del palmesà Jorge Lorezo, qui havia sortit des de la pole position. Lorenzo va haver de ser retirat del circuit per les assistències mèdiques en llitera.

L'accident del mallorquí va propiciar que es formés un quartet de pilots al capdavant de la cursa que integraven Márquez, Dovizioso i els dos pilots oficials de Suzuki, Andrea Iannone i Àlex Rins. Així van transcórrer nombroses voltes, amb un ferri control de les posicions, fins que a la catorzena volta es va produir el primer punt d'inflexió de la cursa, quan el pilot de Repsol Honda va decidir superar per l'interior del revolt dotzè Andrea Dovizioso, qui, sense èxit, va intentar mantenir la primera posició que ocupava.

Amb Márquez davant, va canviar el ritme de la cursa i els dos pilots del capdavant es van embrancar en una baralla d'avançaments que els va permetre destacar-se dels seus perseguidors, Iannone i Rins. Amb menys de quatre voltes per al final, la picabaralla d'avançaments entre Márquez i Dovizioso va ser encara més espectacular, sense concessions, però el cerverí va saber fer-se amb un triomf que anhelava. El sud-africà Brad Binder (KTM) es va imposar en la cursa de Moto2 i el madrileny Jorge Martín (Honda) va vèncer en la de Moto3.