En el mon del futbol hi ha molts intangibles. Un d´ells és aquell que ningú s´explica perquè passa: ´mai es guanyen dos partits seguits a casa´. La Muntanyesa jugava, contra el Manresa, el seu segon duel com a local, després del 4-0 que l´equip de Dani Andreu li va infligir a l´Andorra feia set dies.

Tots els condicionants que va reunir el matx eren favorables a la ´Monta´ com l´ambient (calent i sorollós); un camp petit però apamat pels de casa; l´evolució positiva des que l'ex tècnic del Manresa Dani Andreu va agafar les regnes de l´equip de Nou Barris; l´equipàs amb que compta el conjunt groc-i-negre... El partit era una prova molt exigent pel Manresa i els deixebles de Piti Belmonte la l'han superat amb escreix. Cert que, tret dels primers minuts de la primera part i de la represa, la Muntanyesa ha dominat el joc i s'ha mostrat ambiciós, però el Manresa no s'ha arronsat, controlant el seu rival pràcticament en tot moment, i sabent arropar Pol Busquets i la seva porteria. El local Fuentes podia haver canviat el signe del partit als 27 minuts però ha llençat a fora un penal. La sort dels campions?.

S´imposa el mig campisme

A l´inici de l´enfrontament hi han hagut algunes aproximacions a una i altre àrea, però a mida que avançaven els minuts el mig campisme s'ha imposat. Anades i vingudes sense profunditat. A banda d´un penal (?) reclamat per l´equip local a l´inici, i algun tímid xut que no ha servit perquè ni Víctor Colchero ni Pol Busquets es despentinessin, l´única jugada que ha sortit del guió va ser una pilota penjada a l´olla i Solernou ha empès Patxi dins l´àrea petita. Carrasco Baca no ha dubtat i ha assenyalat amb el dit índex el punt que hi ha a onze metres de la porteria. Fuentes ha estat l´encarregat d´executar una pena màxima que s'ha convertit en una màxima pena per a la graderia, ja que la pilota ha sortit a fora per la dreta d´un Pol Busquets que, per si de cas, havia encertat totalment les intencions del migcampista groc-i-negre (min 27). Domini territorial dels locals i control de la situació per part visitant, fins que es ha arribat el descans.

La represa ha estat una mica més moguda pel que fa a ocasions, en una i altra àrea, però que n´hi va hagut prou amb els dits d´una mà per contar-les. Al minut 51, Fuentes ho ha provat des de lluny, amb un xut potent i col·locat, però massa previsible per un Pol Busquets que ha atrapat la pilota al costat del pal. Tres minuts més tard, després d´un servei de cantonada, l´àrbitre ha anul·lat un gol al Manresa per fora de joc. Les protestes manresanes, que volien fer entendre l´àrbitre que la pilota havia arribat d´un contrari, no han servit de res.

Poc perill a les àrees

Durant força minuts, el perill ha desaparegut de les àrees, fins que al min 79, Patxi rematava de cap una centrada des de l´esquerra. La pilota anava ajustadíssima al pal dret de Pol Busquets, però aquest ha posat una mà salvadora i ha enviat el perill a corner. La resposta manresana arribava quatre minuts després, quan Manel Sala rebia una pilota a l´alçada del vèrtex de l´àrea gran, al costat esquerra de l´atac; la mitja volta del davanter blanc-i-vermell, que anava directe a la creueta, ha sorprès tothom menys a Víctor Colchero, que ha volat per evitar el 0 a 1, enviant la pilota a corner. Quan tot semblava dat i beneit, malgrat que no hi havia res escrit, un calfred ha recorregut els cossos de jugadors, tècnics i parròquia manresana presents a Nou Barris. Un xut franc de Patxi, des de l´interior de l´àrea, ha mort a la xarxa... de darrera la porteria de Pol Busquets. Més de mitja graderia ha esclatat cantant el gol de la victòria del seu equip, fins que s'ha adonat que no havia sigut més que un efecte òptic.