L'Igualada Rigat comença avui el seu periple europeu de la temporada amb la visita de l'Uri suís al pavelló de les Comes (20 hores). És l'arrencada de la Copa CERS de tota la vida, que a partir d'aquesta temporada s'anomena Copa World Skate Europe, en què els anoiencs faran tot el possible per arribar a les últimes instàncies i accedir a la final a quatre, com va passar fa uns anys.

Els catalans són favorits per a l'eliminatòria i, per tal de viatjar sense urgències a terres helvètiques, intentaran assolir avui el màxim nombre de gols d'avantatge possibles. L'equip de Ferran López ha sumat per victòries els tres últims partits de lliga i no vol abaixar el pistó de cara a l'inici d'un altre torneig.

Treball de velocitat

Segons informava ahir el bloc de l'Igualada Hoquei Club, l'equip va avançar a dimecres el treball de vídeo per estudiar les característiques de l'Uri i practicar moltes jugades de contraatac i situacions de mà a mà contra el porter, a part de la feina de velocitat.

Segons explicava el tècnic de l'Igualada, els suïssos «tenen molt tir exterior, fan molt perill amb això, i d'aquesta manera ho hem pogut veure en els vídeos que hem repassat. És un conjunt força estructurat, més del que pugui semblar perquè arriba d'una lliga menor».

Per aquest motiu, Ferran López va advertir que caldrà «estar molt atent a un parell de coses ben fetes, com ara que són jugadors que cuiden molt el balanç defensiu. Són molt verticals a la contra; quan poden sortir, hi surten, i m'ha cridat l'atenció la seva defensa». La manera de trencar tot aquest entramat, per tant, serà la de «tenir paciència, estar ordenats, ser humils i respectar-los molt, però anar a totes per treure un bon resultat. Aquests són partits que als jugadors els costa una mica més d'entendre pel punt de motivació, però és una cadena. Cal una motivació general ja que dimarts anem a Caldes i toca estar molt preparats. No podem abaixar el nivell competitiu i dissabte serà clau mantenir aquest nivell de joc, motiu pel qual haurem de serrar les dents» i buscar una bona diferència.