Impecable cap de setmana per al pilot surienc Josep Garcia (KTM) al municipi manxec de Campillos Paravientos, escenari de la sisena i darrera prova del campionat d'Espanya d'enduro. El de Súria, que sortia com a favorit, va gestionar de la millor manera possible la pressió, i es va adjudicar el seu primer doblet en el campionat estatal com a vencedor en enduro 1 i escratx, el que li va donar el títol en les dues categories.

La pluja va tenir un paper protagonista. Dissabte, l'organització es va veure obligada a suspendre la primera jornada puntuable de la cita a Conca, i la carrera de diumenge va quedar com a única. Amb el campionat en joc a una sola carta, Josep Garcia va aconseguir la victòria en cinc de les nou especials. El surienc, amb molt bones sensacions sobre de la seva KTM, va poder posar-se al capdavant des de l'inici de la jornada. La clau de la victòria de Garcia va ser un constant i ràpid ritme, que li va permetre creuar la línia de meta en primera posició amb Jonathan Barragán (GAS-GAS) i Francisco Montlleó (KTM) segon i tercer respectivament en l'escratx. En enduro 1, el pilot de Súria va estar acompanyat al podi per Víctor Guerrero (Yamaha), segon, i Pau Tomàs (Husqvarna), tercer.

Un gran resultat en una temporada gairebé perfecta per al de KTM. Ha sabut gestionar, amb altes dosis d'efectivitat, les complicades situacions en què s'ha vist immers. Tot i la caiguda i, en conseqüència, lesió que va tenir a Torre del Bierzo, ha sumat de 8 victòries i una segona plaça en l'escratx, i 9 nou triomfs en enduro 1, de 10 curses. Així, Garcia revalida el títol de campió d'Espanya d'enduro 1 i estrena el seu palmarès en escratx. Garcia viatjarà aquest dijous a Suècia per disputar la penúltima cita del World Enduro Super Series, en què el pilot de KTM és tercer de la general.