Doha, la capital de Qatar, és la seu, des de demà i fins el dissabte 3 de novembre, del campionat del Món de gimnàstica artística. En aquesta màxima competició, juntament amb els Jocs Olímpics, dos gimnastes de l?Egiba, Thierno Diallo de Manresa, i Andrea Carmona, de Fonollosa, hi seran presents, formant part de les respectives seleccions estatals.

El jove Diallo (17 anys) iniciarà demà mateix la competició amb la resta de companys de l'equip, Néstor Abad, Nicolau Mir, Rayderley Zapata, Rubén López i Alberto Tallón (suplent). Està previst que el manresà surti en tres aparells, cavall amb arcs, barra fixa i paral·leles. Per a la selecció estatal masculina, el campionat començarà demà a 2/4 de 7 (hora catalana) en la primera jornada de classificació.

Thierno Diallo ha tingut diverses experiències internacionals amb el combinat absolut aquest mateix any. Com a resultats, destaca el triomf d'Espanya en els Jocs del Mediterrani, amb una destacada participació de Diallo. El darrer campionat va ser l'Europeu de Glasgow on la selecció estatal va entrar a la final i va acabar en sisena posició. Aquest és el tercer curs que Diallo entrena al CAR de Madrid amb els tècnics Fernando Siscar (seleccionador), Isaac Botella i Benjamín Bango.

El cas d'Andrea Carmona, de 16 anys, és diferent. Malgrat el seu potencial, els tècnics han preferit reservar a la bagenca per a posteriors campionats, especialment el Mundial de l'any que ve, classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio del 2020. Per això, a Doha, Carmona serà suplent d'un equip format per Ana Pérez, Cintia Rodríguez, Helena Bonilla, Paula Raya i Laura Bechdejú. Carmona va ser present a l'Europeu en el què Espanya va acabar en setena i va destacar en l'exercici de terra. L'equip estatal femení debutarà el diumenge amb la seva jornada classificatòria (a les 2 del migdia).