L'equip espanyol de gimnàstica artística, amb el manresà del Club Egiba Thierno Diallo com a component, va finalitzar en cinquena posició la primera jornada classificatòria per equips del Mundial que va començar ahir a Doha. Amb aquest resultat, sens dubte condicionat per la fluixa actuació del conjunt en cavall amb arcs, té pràcticament impossible arribar a la final dels vuit millors, ja que avui es disputa la segona jornada amb suficients oponents per pensar que només tres d'ells superaran la nota dels espanyols.

Espanya va quedar cinquena amb un total de 241,261 punts, superada per Rússia (258,402), Holanda (245,663), Suïssa (245,186) i Ucraïna (243,651). El 34,625 en el cavall amb arcs només va ser la catorzena millor nota dels 24 països amb equip complet que van actuar ahir i va comprometre el resultat dels espanyols, malgrat que altres rivals directes com els holandesos o els suïssos, que van quedar entre els quatre primers, i també els francesos, sisens, també van errar en aquest aparell. En canvi, es va fer el quart millor resultat en terra i, en els altres quatre aparells, les notes es van mantenir dins de l'esperat.

Pel que fa a Diallo, va prendre part en tres aparells. En l'esmentat cavall amb arcs va ser 31è amb una nota d'11,925. Això sí, va ser el segon millor dels quatre espanyols que van competir. En paral·leles, en canvi, va estar més lluny dels seus companys i va ser 39è, amb 13,366 punts. Finalment, en barra fixa va ser 32è, amb un resultat de 12,866 punts.

Avui serà el torn de la segona jornada de la qualificació masculina, amb potències com ara Japó, Xina i els Estats Units, a més d'altres equips amb potencial amb superior a l'espanyol que provocaran que l'equip de Diallo no pugui ser a la final i que, per tant, s'acabi la seva participació en aquest Mundial.