Dos equips amb estats anímics ben diferents s'enfronten avui al Nou Congost. Un reforçat Baxi Manresa després de guanyar a la pista de l'UCAM Múrcia en la jornada anterior rep un Herbalife Gran Canària que, després de l'última desfeta a la pista del Gipúzkoa a la Lliga Endesa, va tornar a patir divendres una dura derrota a l'Eurolliga, en la visita al Khimki moscovita (87-72).

L'equip de Salva Maldonado està acusant l'exigència del calendari i avui tindrà una nova prova de foc en un Congost que, per la seva banda, podria veure jugar per primera vegada aquesta temporada Justin Doellman. El Capità Amèrica ha entrenat amb normalitat durant la setmana i tot apunta que tindrà els seus primers minuts amb el conjunt manresà. En la prèvia del partit, el tècnic Joan Peñarroya explicava que «Doell-man ha entrenat al mateix ritme que els seus companys durant tota la setmana i és una gran notícia per a nosaltres», apuntava.

D'altra banda, el tècnic egarenc comentava que «l'equip està preparat per afrontar un partit contra un dels rivals més potents de la competició. Estem parlant d'un equip que juga l'Eurolliga i que té molt potencial, malgrat tenir dificultat en aquest inici per compaginar les dues competicions». I és que els canaris aterren al Congost menys de 48 hores després de perdre a Moscou. Tot i això, Peñarroya no se'n fia. «Són un equip molt físic. Estic convençut que arriben molt mentalitzats al partit i haurem d'estar molt concentrats», afirmava.

Pel que fa a les claus del matx, l'egarenc apuntava que es veurà un duel amb «dos equips que tenen un estil semblant. Hem d'intentar que ells no juguin al ritme que estan acostumats. És un equip que juga alegre i hem d'evitar concedir segones opcions perquè carreguen molt bé el rebot ofensiu i corren molt bé la pista», assegurava.

Quant als precedents, en els últims deu anys, el duel entre els dos equips ha tingut un clar color visitant. Dels últims deu enfrontaments a la Lliga Endesa cal destacar que vuit han acabat amb triomf de l'equip que jugava lluny de casa.

L'estonià Siim-Sander Vene podria viure les seves últimes hores al Baxi Manresa. El contracte temporal del jugador estonià arriba avui a la seva fi i, per tant, podria vestir la samarreta blanc-i-vermella per darrera vegada en el matx d'aquesta tarda.

L'entrada de Justin Doellman i el recent fitxatge de Dragovic forçarien la més que probable sortida del jugador. Un Vene que ha deixat molt bones impressions i que s'ha mostrat com un dels jugadors més en forma en el bàndol manresà.